”Närvaro är nyckeln till frihet & lätthet”

Yoga workshop med Caroline och Erik
Hur kan vi skapa mer frihet och lätthet i våra yogapositioner och hur kan dessa lärdomar inspirera vårt liv utanför mattan? Här delar yogaläraren Caroline M. Smith med sig av sin kunskap och tankar.

– Jag tror att nyckeln till att skapa mer frihet är NÄRVARO. Att andas i varje del av ögonblicket, utan att hoppa över någon del. Att i varje asana få omfamna hur upplevelsen är, utifrån rörelse och andning i kontakt med varandra. Att känna detta framför istället hur kanske positioner ser ut eller om man gör ” rätt ”eller ”fel”. Att lyssna inåt med nyfikna sinnen och se vad som händer om man kanske rör det fingret lite eller kanske ändra fotens position utan att bedöma. Eller bara att våga stanna kvar i det låsta och andas in ödmjukhet i ögonblicket.

Vad händer om vi mer kan röra oss ifrån olika delar av oss själva, delar vi inte kan se men kanske lära oss att känna. … som lungans rörelser när vi andas, hjärtats puls eller varför inte känna hur vårt fantastiska skelett kan bära oss och stötta oss ifrån den inre formen till det yttre. Att gå på en upptäcktsfärd inom där alla delar hör ihop men där varje del/ familj har sin unika funktion.

När denna medvetenhet och närvaro kan upptäckas med ödmjukhet så kan vi även öppna upp och se, känna, lukta och se hur allt runt omkring oss är. Alla delar, alla perioder av vårt liv.

Älskar detta citat av Lao Tzu:

”Life is a series of natural and spontaneous changes. Don’t resist them – that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.”

För mig handlar det att skapa närvaro och medvetenhet och se hur verkligheten är. Utifrån mina ögon för att sen lära mig lägga energi på det som servar mig och det som är sanning för mig. Just här och nu. Det skapar frihet, att välja ta in det som möter mig, tankar, möten ifrån andra, situationer som jag dansar in i.

Älskar det Sianna Sherman en gång sa, att vara i tandava, Att lära oss vara i närvaro, in ”The Eye in the Storm” när livet är blåsigt. (och när utmanande positioner bjuds in till på mattan)… behålla närvaro och, balans och stillhet ( utan att vara låst) och dansa med vinden självt.

Blir du nyfiken på att lära dig mer?
Välkommen till en heldags workshop med frihet i fokus med YogaYums Caroline M. Smith och Realyogas Erik Myrberg på Underbara Yogaroom i Kungsbacka. Under denna dag bjuds du in till en upptäcktsfärd för att skapa utrymme i kropp och sinne, där Du är! Du kommer under denna lyxiga workshop med två mycket erfarna och omtyckta lärare guidas in i yogateknik och andning, för att den fysiska yogan ska bli din meditation. Under förmiddagen bjuds det in till fokus på höfter och ben, för att efter lunch öppna upp övre delen av våra kroppar.

När: Lördagen 2 april​ på Yogaroom​ i Kungsbacka, Förmiddagsklass kl.10.00-12.30, Eftermiddagsklass kl. 14.00-16.30
Pris: 990 kr (inkl moms). Early bird 900 kr tom. 27/2.
Anmälan: info@yogaroom.se

Previous articleVevve Jäderlund: 3 saker jag lärt mig på mattan
Next articleVeckans yogalärare: Beata Alness