Veckans yogalärare: Beata Alness

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Veckans yogaläraren Beata Alness. Foto: Malin Wittig
Veckans yogaläraren Beata Alness. Foto: Malin Wittig

– Jag är mycket mer tillfreds med mig själv och min kropp sedan jag började yoga, säger veckans yogalärare Beata Alness. Yogan betyder allt för henne idag. Det är hennes stora intresse, jobb och det som cirkulerar mest i huvudet. Här berättar hon mer om hur hon började med yoga, hur yogan har påverkat hennes liv och mycket mer.

Yrke: yogalärare
Stad: Stockholm
Yogastil: hatha flow & ashtanga
Vart kan man yoga med mig: Atmajyoti yoga & Inbalance
Favoritposition just nu: Måste jag välja är det nog Chapasana aka sugarcane pose den innehåller många av mina favorit moment i en & samma rörelse.
Senaste bok eller film: Boken Big magic av Elisabeth Gilbert

Hemsidabeyoga.se
Facebook: Beata Alness – beyoga
Instagram: beyoga

Veckans yogalärare Beata Alness
Hur kom du in på yoga?

Jag provade yoga när jag backpackade genom Asien och Nya Zeeland 2003. Jag minns att när jag kom hem till jobbet på restaurangen i Oslo sa jag till kollegorna att jag ska jobba med yoga. Jag började dock inte yoga regelbundet förrän 2009.

Vad betyder yoga för dig?
Yoga betyder allt för mig! Det är mitt stora intresse, mitt jobb och det som cirkulerar mest i mitt huvud.

Har du någon livsslogan, citat eller mening som du lever efter?
Det är bättre att vara den som log än den som inte log tillbaka.

Veckans yogalärare Beata Alness
Hur gör du för att göra dig grundad, lycklig och i balans?

Jag blir lycklig av att yoga, omge mig med vänner, vackra ting, resa och av att ha tillräckligt mycket med tid över för att vara kreativ. Jag trivs bäst i naturen, gärna vid havet och helst då i svåra stunder ensam. Vald ensamhet ska tilläggas, annars delar jag gärna smått och stort med min man eller vänner.

Hur yogar du utanför mattan?
Det är en bra och viktig fråga. Jag försöker att lyfta blicken så ofta som möjligt och se människor omkring mig om det så är på yogaklass eller på pendeltåget. Det är så viktigt. Vi måste se varandra.

Vilka är ditt bästa råd till någon som vill börja med yoga?
Sök dig efter en form som passar dig! Vilka behov har du? Lugn eller fysisk praktik?
Gå nybörjarkurs, det är bättre än att yoga lite här och där. Rörelserna hänger ihop som en röd tråd, den förståelsen kan man bara få på en kurs. Yoga kräver dedikation så när du bestämt dig för att börja yoga…ge det tid och kom ihåg att vi är alla nybörjare på mattan.

Veckans yogalärare Beata Alness
Kan du ge något konkret exempel på hur yogan har påverkat ditt liv på ett positivt sätt?

Jag är mycket mer tillfreds med mig själv och min kropp sedan jag började yoga.

Hur kan man leva ett yogiskt liv?
Genom att visa omtanke om människor man känner och människor man inte känner. Man kan leva yogiskt utan att yoga fysiskt på en matta eller dricka grön juice.

Hur ser en dag ut i ditt liv?
En dag i mitt liv består av egen yogapraktik, skogspromenad, lite pyssel med min webshop, förberedelser av yogaklasser och klasser på kvällen.

Vad hittar man alltid i din kyl?
Avocado, bär och banan.

Vem eller vilka inspireras du av?
Jag inspireras av många men om jag ska nämna en lärare som inspirerat och utmanat mig på flera olika plan så är det min yogalärare Annie Carpenter.

Veckans yogalärare Beata Alness
Vad älskar du mest med yoga?

Känslan i kroppen! Allt i från att man känner sig avslappnad till oövervinnerlig.

Hur har yoga förändrat ditt liv?
Jag har funnit en riktning och ett fokus jag inte hade tidigare. Mina fötter är bredare och stadigare tack vare yogan.

Vilken yogaposition utmanar dig mest och varför?
Här vill jag svara alla positioner haha men parivrtta Ardha chandrasana visar mig alla mina obalanser varje gång.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article”Närvaro är nyckeln till frihet & lätthet”
Next articleFrån stress & utbrändhet till balans & kraft med yoga