Två miljoner gör ny svensk yoga tidning

Den svenska yoga tidningen om YOGA om

Under 2008 var jag med och startade upp yoga tidningen om YOGA om, som tyvärr las ner i början på 2011. Även om potentialen för en yoga tidning finns, har det inte räckt hela vägen. Än.

Vi får många förfrågningar om en tryckt yoga tidning men tyvärr finns det ingen svensk tryckt yogatidning på marknaden idag. Innan om Yoga om kom ut fanns det en annan yoga tidning; Svensk Yoga som kom ut med start sommaren 2007. Det var Göran Boll som låg bakom den tidningen som tyvärr också fick läggas ner efter några nummer.

300. 000 yogautövare i Sverige

Jag hittade information som Svensk Yoga använde på en press sida, där skrev dem att det då var cirka 300.000 personer som regelbundet utövar någon form av yoga. År 2006 började även Friskis & Svettis att erbjuda sin egen KI-Yoga till mer än 400.000 motionärer.

Framtida yoga Göran Bolls yogatidning svensk yogatidning

Om man ser på ovanstående information (där man säkert kan lägga till lite) borde det ju finnas en marknad men det kräver en bra budget, fantastisk marknadsföring och en förmåga till ekonomisk uthållighet. Även om yogatidningen om YOGA om fick enormt mycket positiv feedback räckte det inte till. Det kostar en del att starta upp en tidning, och det oftast tar tid innan den går runt, därför behöver man ha några miljoner som man kan investera.

 

Previous articleBikram yoga i Malmö
Next articleMina riktlinjer 2012