Andningsgurun Dominiuque Lonchant

– Jag anser att 90% av befolkningen inte andas ordentligt, säger Dominique Lonchant som kallar sig själv för andningsguru. I oktober besökte han ART Garden Spa i Göteborg. Här berättar han hur viktig andningen är och vad vi kan göra för att förbättra den.

– Det naturliga sättet att andas är genom näsan. Den renar luften och kan värma upp eller svalka av luften beroende på om det är för varmt eller för kallt, säger han. Många människor andas genom munnen. Munnen inte är ett andnings ”organ”. Om du andas mest med munnen kan du även lättare få ont i halsen och kan ha lättare att bli sjuk.
Att dra ut magen vid inandning är också ett vanligt misstag. För att förstå detta måste vi hänsyn till att vi inte har några lungor i magen. Istället ska vi andas in i bröstkorgen, låta området vid, och under revbenen expandera utåt, sedan mitten av bröstet och sist upp till nyckelbenen.

Andningsgurun Dominiuque Lonchant”90% av alla människor får inte tillräckligt med syre”
Hjärnan är det organ som behöver mest syre. Jag anser att 90 % av befolkningen inte andas ordentligt. Om vår hjärna inte får tillräckligt med syre kan det leda till att vi blir sjuka.

Ett snabbt tips på hur du tränar du din andning varje dag:
1. Sitt bekvämt med rak rygg.

2. Andas in i bröstkorgen (genom näsan), låt området vid, och under revbenen expandera utåt, sedan mitten av bröstet och sist upp till nyckelbenen.

3. Andas 30 djupa och långsamma andetag dagligen.

Vill du lära dig mer?
Dominique lär dig andas rätt på tre timmar. Kontakta honom på www.vivre-libre.fr eller ominiquelonchant@ymail.com

Tack till Linda som vidarebefordrade frågorna.

Linda Myrberg är wellness expert/ hälsospecialist och är utbildad spa-chef för berömda spa-konsultföretaget Raison d’Etre och är en av de ledande spa-konsulterna i Norden. Hon har samarbetat med Dominique Lonchant sedan 2008 då de möttes i Thailand. Linda undervisar i dans, yoga, bootcamp/funktionell träning och just är hon event manager på Skandinaviens största mässa inom hälsa, skönhet och träning HEALTH & BEAUTY 2014 i Oslo.
Läs mer om henne på indamyrberg.com eller följa hennes blogg www.wellbeing4lifeblog.com.

Föregående artikelGoa Magic – en helt annan värld
Nästa artikelFyll på skafferiet med superfood!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.