Raw frukost: Rosa hallongröt

Raw frukost: Rosa hallongröt

– För mig är en god och nyttig frukost en viktig del i att börja dagen på bästa sätt. Jag tycker om att äta hälsosamma och goda frukostar och samtidigt boosta kroppen med näring för att må så bra jag kan, säger Karin Haglund. Här delar hon med sig av ett recept på rosa hallongröt från sin nya bok: Karins frukost – Raw food & vegan.

Ingredienser (2 portioner)
3 dl hallon
2 dl helt skalat bovete
1 tsk yaconsirap
½ tsk vanilj

Topping: Pumpafrön, hallon, jordgubbar, torkade granatäppelkärnor, mullbär

Gör så här:
– Blötlägg bovete i en skål med vatten över natten.
– Skölj noga och mixa tillsammans med hallon, vanilj och yaconsirap i en matberedare.
– Toppa gröten med önskade tillbehör, se förslag ovan.
– Servera gröten med växtbaserad mjölk om så önskas.

Tidigare böcker av Karin: Karins Gröna Värld (okt 2012) & Grönsakskärlek (april 2014). Böckerna säljs bland annat i LifeVision shop, i nätbokhandeln och i en del bokhandlare, butiker, caféer och yogastudior.

Vill du veta mer om eller följa Karin?
Karins bloggg
Karins gröna värld på Instagram
Karin på Facebook