Så får du en bra start på dagen!

0
2
Karins frukost - Raw food & vegan.

Karins frukost - Raw food & vegan.

Hur hittar man en morgonrutin som man mår bra av både nu och på lång sikt? Vad är bäst att äta till frukost och hur får man in en hälsosam och god frukost när man har bråttom? Här berättar Karin Haglund, som nyligen kommit ut med boken Karins frukost – Raw food & vegan om sina bästa tips.

Vad är bäst att äta till frukost?
Jag tycker att en växtbaserad kost med mycket grönsaker som till största del är alkalisk (högt pH) är det bästa att förse kroppen med på morgonen. Gröna juicer, smoothies, soppor och sallader är en toppenbra start på dagen. Jag har även med många andra recept i boken för att inspirera och visa hur många olika goda, nyttiga och färggranna frukostar det går att skapa. 

Vilken är din favoritfrukost?
Alla recept i den här boken tycker jag är fantastiskt goda och fräscha frukostar. Favorit är en smoothie på färsk bladspenat, avokado och säsongens frukt tillsammans med en skål med raw bäryoghurt toppad med mullbär och färska bär eller en stor salladstallrik.

Karins frukost - Raw food & vegan.

Vad kan man äta om man har väldigt bråttom på morgonen?
Frukt eller avokado, hur lätt kan det bli? Hinner du inte skiva ner frukten och göra en smoothie eller fruktsallad så kan du äta den som den är. Du kan också förbereda en frukost dagen innan, som chiapudding, bovetegröt eller en raw yoghurt. Har du färdiga kex eller knäckebröd hemma så kan du snabbt slänga ihop en god och nyttig macka med mosad avokado, lite groddar, gurka och tomat. Komplettera gärna med en hampaproteindryck.

Karins frukost - Raw food & vegan.Vad handlar din nya bok om?
Boken är för alla som vill börja dagen lite grönare! Du får inspiration och lust till att börja din dag på bästa sätt. Att byta ut din vanliga frukost mot en nyttigare raw food-variant är ett enkelt steg att ta för att förbättra din kost.

Vad innehåller boken?
Över 130 hälsosamma, näringsrika, vackra och fantastiskt goda frukostar som förutom att ätas på morgonen även kan ätas som mellanmål, lätt lunch, kvällsmat eller efter träning. Alla recept är vegetariska, gluten- och mjölkfria. Dessutom finns det med träningsprogram som passar perfekt att göra i hemmamiljö på morgonen för att få en riktigt bra start på dagen.

Recept ur boken:
Recept på Rosa Hallongröt

Mer om Karin Haglund
Ålder: 36 år
Familj: Maken Anders + sönerna Vince & Collin
Bor: Borås
Sysslar med: är hälsocoach, kostrådgivare, personlig tränare, raw food-inspiratör och författare. Har en holistisk syn på hälsa och brinner för att inspirera fler människor att förbättra sin livsstil, leva ett grönare liv och ta reda på hur bra det faktiskt går att må.

Tidigare böcker av Karin: Karins Gröna Värld (okt 2012) & Grönsakskärlek (april 2014)Böckerna säljs bland annat i LifeVision shop, i nätbokhandeln och i en del bokhandlare, butiker, caféer och yogastudior.

Vill du veta mer om eller följa Karin?
Karins bloggg
Karin på Instagram
Karin på Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.