Kan yin yoga hjälpa för min ryggvärk?

Hej Anja,

Jag skadade min rygg i januari -12 har en kotkompression och en fraktur i en kota. Det gör väldigt ont. Har varit hos sjukgymnast och fått träning och akupunktur, hos en kiropraktor, 4 olika läkare och en personlig tränare på gym, men inget hjälper. Är heltidssjukskriven sedan 1 mån. För en vecka sedan började jag köra ett yin yogapass varje morgon. Det är jätte skönt och jag tror ryggen är lite bättre men kan det verkligen vara så att yogan kan hjälpa mig att slippa smärtan i ryggen?

//Marie

Hej Marie,

Javisst är det så! Jag tycker det allra viktigaste med läkning av kroppen är att verkligen våga lyssna på informationen du får av de olika rehab metoderna du provar. Bara för att en metod har funkat för hundra andra betyder det inte att det kommer funka för dig.

Självklart gäller det även tvärtom, att något som andra inte upplever läkning genom kan vara portalen till hälsa för dig! Kroppen svarar bra på enkel, klar rörelse som optimerar alla flöden och hälsosam positionering av muskler och skelett. Så fortsätt ”yinna” och lyssna till kroppens svar på det du gör!

Namaste, Anja Bergh

Previous articleMusik för välgörenhet efter orkanen Sandy
Next articleYoga för välgörenhet, Göteborg 1-2 December