Frågor & Svar

Frågor & Svar

Fråga yogalären: Varför reagerar kroppen av yoga?
Yoga kan ha en positiv påverkan på stress och utbrändhet men hur fungerar det egentligen och varför kan MediYoga hjälpa? MediYogans grundare Göran Boll svarar.
Hej! Håller på att utbilda mig till yogalärare. Spännande och utmanande! Det jag upplever som absolut mest utmanande är att komma ihåg den yogasekvens jag satt ihop för klassen, dvs att minnas i vilken ordning rörelserna ska göras. Jag brukar rita en figur samt skriva asanans namn plus något stödord...
För någon månad sedan utövade Martina yoga då en plötslig kramp och smärta uppstod mitt i höger skinkmuskel, hon har fortfarande ont och undrar vad hon ska göra för att det ska bli bättre. Yogaläraren Catarina Lacayo svarar.
Har från och till fått problem med balansen och fumlighet. Har även fått symtom som liknar de som ofta förekommer vid fibromyalgi. Orsaken till att jag fått detta är på grund av utmattningssyndrom. Jag undrar om det finn något särskilt yogapass som skulle passa för detta? Yogaläraren Ulrica Gulz svarar.
Fråga yogalärarna om yoga
Jag har börjat göra yoga hemma, främst kundaliniyoga och har några frågor om det två mantran som används i början och slutet av passet. Vilka är dem, vad betyder dem och vad kommer dem ifrån?Yogaläraren Mandella Bjerking Raeder svarar.
Fråga yogalärarna om yoga
Yoga finns som begrepp inom fyra indiska religioner; hinduismen, buddhismen, sikhismen och jainismen, men hur är det egentligen, kan man säga att yoga är en religion? Yogaläraren Jona Dahlquist svarar.
Vad betyder Sat Nam?
Hejsan, Jag undrar var mantrat Sat Nam betyder? Tacksam för svar! Hejsan, Sat Nam är ett av de mest välkända mantran inom kundaliniyoga, det betyder "jag är sanning" eller "sanning är min identitet." MVH, Leia
Hejsan! Jag lever nu ett relativt ohälsosamt liv. Tränar inget och äter dåligt. Detta vill jag dock ändra på, gå ner i vikt mm. Problemet jag upplever är att jag har lite tid. Fick då tipset att yoga kunde vara något för mig. Är absolut nybörjare som vill börja på egen...
Fråga yogalärarna om yoga
Jag har tränat hela mitt liv och har alltid gillat actionfyllda aktiviteter som crosstraining, boot camp, military training, body pump etc. Tidigare har jag blivit stressad av yoga men nu har jag dock kommit till en fas i mitt liv när jag inser att yoga kanske är precis det jag behöver.
Fråga yogalärarna om yoga
Jag har gått på ashtangayoga ett tag nu, och börjar bli väldigt nyfiken till att utbilda mig till instruktör. Som jag förstår verkar en 200 timmars kurs vara bra att börja med men vad krävs det för en certifiering i Sverige? Har hört väldigt mycket om Yoga Alliance men är det fungerande för ett certifikat även i Sverige?
Fråga yogalärarna om yoga
FRÅGA: Jag letar efter Vinyasa/flow yoga i Skåne/Småland. Jag bor i Hästveda och skulle vilja ha en vecka med yoga i sommar eller en yogahelg. Jag kan tänka mig att gå en helgkurs eller åka iväg på en yogaresa en vecka i augusti/september. Sedan önskar jag ju även hitta någon jag kan...
Hejsan alltomyoga, Jag älskar yoga och skulle gärna vilja bli lärare, nu undrar jag hur man vet att man är redo att bli yogalärare? Tacksam för snabbt svar! Hejsan, Jag träffade yogaläraren Petri Räisänen för ett tag sedan och ställde samma fråga till honom. Här kommer hans svar: - En yogalärarutbildning är ungefär som...
En av våra läsare undrar om kundalini kan väckas till liv "av sig själv"? Hej Normalt sett inte. Det kan hända om man mediterar för mycket, tar mediciner, droger, utsätts för starka trauma osv. Det man ibland tror är Kundalini är dock inte alltid det, utan det är andra saker...
Hej Göran! Hur hjälper yoga mot stress? Vilka stress syndrom kan den förhindra både mentalt och fysiskt? /Undrande läsare Hej! Yoga hjälper till att normalisera kroppens olika funktioner, framförallt genom de olika andningsteknikerna, reducera anspänning som skapas av stressen. Dina blodkärl består av muskelfibrer, när du utsätts för stress skapas spänning även...
Hej Jag mår så bra av att göra yoga varje dag och vill gärna dela med mig till min mamma, snart 70 år. Hon säger att hon ibland känner sig orolig, nervös och det händer att hon får panikångest när hon går ut. Kan ni rekommendera några enkla övningar?...