Yogayama släpper boken: Leva med yoga – för en yogisk livsstil

0
2
Leva med yoga

Leva med yoga av Yogayama10 Oktober släpps Yogayamas nya bok: Leva med yoga. I boken får du bekanta dig med olika yogaformer, möta yogis från olika stilar och med skilda bakgrunder. Den innehåller även recept på stärkande mat och konkreta råd för de fyra årstidernas olikheter med en spännvidd från krispig vinter till ljum sommar.

Yogayamas övertygelse är att välbefinnande och lycka grundar sig i självkännedom. Att lyssna inåt är en del av att leva med yoga och i en värld där allt förändrar sig är kanske en av de största utmaningarna just denna inre kontakt. Med självkännedom kommer också insikten om att vi – genom vårt val av livsstil – kan påverka balansen i kropp, sinne och själ.

– På Yogayama är vi oerhört stolta över all den kunskap som finns samlad i vårt hus. Här delar vi med oss av den skatten! Yogayama förespråkar inte en specifik yogaform framför en annan eller höjer upp en viss person eller lärare. Vi hoppas vi att denna bok ska skänka inspiration och glädje, men också minska glappet mellan insiktsfulla ord förankrade i djup kunskap och en västerländsk vardag med alla de utmaningar den bjuder, genom att göra yogans verktyg mer tillgängliga och låta de två mötas på ett naturligt och avslappnat sätt, säger Estelle Nordenfalk, vd på yogayama.

Idén till boken togs fram tillsammans med Yogayama och dess huvudförfattare Sara Granström Thorsson – yogalärare, näringsterapeut och ayurvedisk hälsorådgivare och huvudlärare på Yogayamas Teacher Training:

”Att låta relationen med yoga växa innebär många gånger att ta in dess förhållningssätt i allt fler aspekter av sitt liv. Det är en process som färgar av sig och som med tiden påverkar det mesta vi tar oss för. Under resans gång blir det tydligt att vi fungerar olika som individer och behöver möta livet, och även leva livet, på olika sätt – inte minst för att utveckling i sig är något personligt.”

Betyg: ***
Recension: Boken inleds med varför människor dras till yoga sedan ligger fokus på hälsa och ayurveda, fakta om yoga, Patanjalis åtta steg och de tre doshorna. Detta har vi läst om innan så den delen är inget nytt men det unika med boken är informationen om att yoga med de olika årstiderna och recepten (dock ej helt vegetariska). Vad sägs om: timjanrostade rödbetor och kikärtor med honung, örtig dinkel och en len fetacrème, raw jordgubbsmousse med pistage och mynta, glutenfria tryfflar med blåbär, Yogayamas bröd samt nyttiga och boostande shots och smoothies.