Yogasmycken med kärlek som tema

Smyckesdesignern och yogin Pia Bohlin
En 2,5 års lång resa blev startskottet både till att Pia började yoga och starta sin egen smyckesdesign. Här berättar hon mer om yogan, hur hon började yoga på en strand i Goa, om ashramet i Indien och sina silversmycken med yoga och kärlek som tema.

Började med yoga på en strand i Goa i Indien

Det var under en resa i Asien som yogisen och smyckesälskaren Pia började med yoga. På en avlägsen strand i Goa var de ett gäng hippies som bodde under bar himmel och sov på marken. Mat lagade de över öppen eld. På den stranden var det en Fransk tjej som gjorde yoga varenda morgon på samma ställe framför sjön.
– Hon var helt naken och hängiven sitt ca i timmes yogapass. Jag satt där och iakttog henne. Där och då bestämde jag mig för att börja med yoga. På den stranden fanns en yogalärare ifrån Armenien, han lärde mig en del rörelser som jag praktiserade på min resa, säger Pia. Innan de avslutade resan spenderade hon även tid i ett ashram.

Smyckesdesignern och yogin Pia Bohlin

Yoga och meditation i vardagen

Sedan tiden i Ashramet har hon praktiserat yoga nästan dagligen, förutom vid graviditeter med komplikationer och andra sjukdomar.
– Yoga för mig är nödvändig och meditationen gör jag aldrig avkall på. Yoga betyder att jag tar ansvar över min kropp, säger Pia som berättar att hon har haft mycket problem med sin rygg och nacke under åren. Hon har haft flera diskbråck, opererat ett knä två gånger och en graviditet som gjorde bäckenet snett.
– Jag kanske aldrig kommer bli så stark och flexibel som jag var innan men med yoga stärker jag min rygg så gott som dagligen. Jag gör rörelser, asanas tillsammans med andningen som stärker kroppen.

Vad har du för relation till den fysiska delen av yogan idag?

Det är väldigt svårt att acceptera att man inte längre kan göra alla rörelser, asanas, att de tom är skadliga för dig men det är en stor kunskap att inse att kroppen verkligen är förgänglig. Yoga betyder ju egentligen föreningen med ditt högre jag. Asanas är ett verktyg för att vara ett med kroppen och andningen. Du kan stärka kroppen utan att kunna alla de mest avancerade rörelserna. Jag är också Yogainstruktör sedan 12 år och har egna klasser i Sollentuna, på företag och tar emot privata elever för terapuetisk yoga. Yogan och meditationen stärker mig, gör mig lugnare mera öppen och klarsynt.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

En av Pias smyckesberlocker.
En av Pias smyckesberlocker.

Yogan & meditationen underlättar kreativiteten

Yogan och meditationen har i stor grad påverkat hennes kreativitet och nu vill hon sprida Kärlekens budskap med sina smycken.
– Kärleken är den största kraften som finns och du måste arbeta medvetet och med vilja ta fram Kärlekskraften bakom rädslor, stress, egoism. Yogan är ett så bra verktyg att arbeta med. Genom att du tar hand och respekterar och accepterar dig själv så kommer Kärleken till dig själv som då sprider sig till andra. Du behöver känna Kärlek för att bli lugn och kunna ge av dig själv. Världen behöver helas med mer Kärlek.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Kärleksknuten är en av de smycken som ligger Pia närmast om hjärtat!
Kärleksknuten är ett av de smycken som ligger Pia närmast om hjärtat!

Smycken med yoga och kärlek som tema

Pia har alltid varit intresserad av smycken och för henne är smycken något som sprider glädje och kärlek. Smyckena är gjorda i silver och har namn som namaste och dansaren, trädet och hunden. Hon inspireras även av livets träd, kinesiska tecken, hjärta, yin och yang.
– Mina yogasmycken och Kärleksknuten kom till därför att jag vill inspirera människor till ett bättre mera Kärleksfullt liv, och till en mer kärleksfull och andlig värld med mera medkänsla. Yogan är verkligen en väg dit. Jag hoppas också att de som bär smyckena kan också connecta med andra som håller på med yoga. Detta vill jag INSPIRERA och sprida med yogasmyckena, Kärleksknuten och andra andliga inspirationssmycken.

Vill du veta mer om eller kolla in Pias smycken?

Gå in på hennes hemsida omshantisilver.se där du kan beställa smycken. 10 kronor av varje smycke skänks till bl a Tibetanska skolbarn och ett barn hem i norra Indien.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][wp_ad_camp_2][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleSå kan du ta med dig yogan ut på vandringen
Next articleNy yogasagobok för barn