Yogaresa till Kuba – en dröm för yogaläraren

0
4
Yogaresa till Kuba med Maria från WinWin Yoga.
Yogaresa till Kuba med Maria från WinWin Yoga.

Yogaresa till Kuba med Maria från WinWin Yoga.

Yogaläraren Maria Nilsson driver yogastudion WinWin i Uppsala och när hennes pappa som bodde på Kuba gick bort bestämde hon sig för att resa dit. En upplevelse som ledde till att hon förverkligade drömmen om att arrangera en yogaresa till Kuba.

Hur känns det att det snart är dags för din första yogaresa till Kuba?

För mig är detta en dröm, som jag inte visste att jag hade, som går i uppfyllelse.

Hur kommer det sig att du valde just Kuba?

Min pappa bodde i Kuba under 10 års tid. När han gick bort för några år sedan bestämde jag mig för att åka och hälsa på hans vänner och lära känna hans Havanna. Hans vänner tog emot mig med öppna armar och visade en enorm gästfrihet trots knappa tillgångar. Eftersom jag driver en yogastudio i Uppsala och tycker om ta med mig yogan när jag reser så var det något som kom naturligt. Pappas (och numer också mina) vänner blev väldigt engagerade och tillsammans har vi nu utvecklat en yogaresa som innehåller både strand och stad.

Yoga på Kuba med WinWin yoga.

Vad får man uppleva på yogaresan?

Eftersom musiken och dansen är en stor sak på Kuba ingår både yoga och salsa.
 Vi gör yoga på stranden de första morgnarna och på ett hustak när vi är i staden. Dansar salsa gör vi med varsin danspartner.  Deltagare kommer också få en rundvandring och veta mer om Kubas historia. Vi besöker också det populära kulturcentret Fabrica de Arte Cubano där vi får ta del av kubansk kultur.

Var det som du tänkt dig att arrangera en yogaresa?

Det är inget enkelt projekt men definitivt värt all möda. Dels för att själv få lära mig mer om landet och dels för att få lära känna pappas vänner mer. Kuba i sig är en upplevelse. Att väva in människorna, yogan, musiken och dansen gör landet omöjligt att motstå.

Yogaresa till Kuba – något för dig?

Marias första yogaresan till Kuba går av stapeln den 24 november och är fullbokad. Nästa resa kommer förmodligen ske i vår. För mer information kontakta Maria på info@winwinuppsala.se.