Yogaposeutmaning; Dansa runt på ett ben och hitta din gräshoppa!

Hej! Tänkte visa er på vilka steg jag tar för att komma in i armbalansen gräshoppan. Gräshoppan har inget sanskrit-namn vad jag vet men man kan säga att det är en vriden version av Eka Pada Galavasana (flygande duvan). Tyvärr har jag problem med att spela in ljud, men la till lite text i klippet jag tror underlättar!

Jag har själv problem med mina knän och har aldrig upplevt något problem med den här posen, men har du känsliga knän råder jag dig till att verkligen känna efter om du har tillräckligt med rum i höften och möjlighet till vridning för den här asanan, så knäleden inte får så mycket tryck på sig 🙂

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Utkatasana på ett ben
Utkatasana på ett ben

De här två varianterna av utkatasana är en stor utmaning i sig! De är helt fantastiska! Övar upp styrka, balans och öppnar höften. I den högra varianten får du även en vridning och kan öppna upp i bröstet. Tryck händerna mot varandra och använd tryck från armen mot foten för att kunna vrida överkroppen mer uppåt. Min kropp bjuder gärna på en ofrivillig dans eller små skutt i de här poserna haha. Kan tipsa om att hitta en punkt i marken att verkligen fokusera blicken på, att titta uppåt kommer i andra hand.

 


Ha så kul när ni praktiserar! Hoppas era kroppar bjuder er på några härliga danssteg och om ni ramlar att ni ramlar mjukt.
/J (ni når mig på mail på: jenniferannaeriksson@facebook.com)

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleSå behåller du din yogapraktik på sommaren
Next articleKapalabhati – andningstekniken som får dig att skina