”Yogan har läkt mig inifrån”

0
3
Belinda

Melinda Borg på yogamattanVåra vägar till yogan är så olika, en del kommer till mattan för att de vill träna, andra för att de är nyfikna och många börjar med yoga för att de mår dåligt. En av de är yogisen Melinda Borg. Här berättar hon hur hon fann yogan.

Melinda Borg:
För ca: 5-6 år sedan så gick jag in i ”väggen” som det så fint heter. Då hade jag två jobb. Ett vikariat som undersköterska på 100% och ett som behandlingsassistent på timmar. När jag inte jobbade på det ena så jobbade jag på det andra och så höll det på ett tag. Men tills slut sade kroppen ifrån. En dag så kände jag att jag höll på att dö. Det var ångesten som var resultatet av all stress jag hade i livet.

Jag blev sjukskriven en månad från mitt ordinarie jobb och under denna tid så var jag så nere och ville inte ens gå upp ur sängen. Vissa dagar låg jag bara och hyperventilerade och trodde på allvar att jag skulle dö. Men så från ingenstans så slog tanken mig: YOGA jag kanske ska testa yoga.
Så jag tog fram datorn och började läsa  allt jag kom över på nätet om yoga och tänkte: Jag måste ju prova… Sen den dagen är jag fast.

Det har gått några år nu och jag yogar hemma så ofta jag kan. Jag är absolut inte jätte duktig eller kan göra massa avancerade positioner och det är inget jag strävar efter heller.

För mig handlar yoga om att lära känna sig själv och sin själ. Det är en fantastiska resa och man lär sig mer och mer för varje gång man yogar. Hade jag inte hittat yogan och fått lära känna mig själv så vet jag ärligt talat inte hur det hade gått. Yoga har läkt mig inifrån och det är mycket kvar men jag är en god bit på väg.

Vill du också dela med dig av hur yogan har påverkat ditt liv?
Maila mig på leia@alltomyoga.se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.