Home Nyheter Yogaläraren Elaine vill sätta världsrekord i huvudstående på Yoga Games i Göteborg,...

Yogaläraren Elaine vill sätta världsrekord i huvudstående på Yoga Games i Göteborg, 25 maj

Världsrekord i yoga med Elaine
– När andra människor på olika sätt utökar gränser för vad människan kan åstadkomma så kan vi själva inspireras att göra något vi drömt om. Både stort som litet, säger Göteborgsbaserade yogaläraren Elaine Rydberg. Den 25 maj kommer hennes idé om att sätta ett världsrekord i flest antal människor som gör huvudstående tillsammans i 15 sekunder att bli verklighet.

Hur kom du på idén om att sätta världsrekord?
– Jag satt och läste Guinness rekord boken med mina 2 barn, ( 6-10 år) och insåg hur jag genom åren och fascinerats av alla bedrifter och rekord. Jag insåg också hur mycket vi påverkas av vad som vi tror är möjligt. När andra människor på olika sätt utökar gränser för vad människan kan åstadkomma så kan vi själva inspireras att göra något vi drömt om. Både stort som litet.

Varför just huvudstående på Yoga Games?
– Eftersom jag älskar yoga och akrobatik så föddes tanken av kunna sprida detta på Yoga Games med ljus på både Yoga, inversions och gemenskap. Göteborg har otroligt många fina yogis som är välutbildade och seriösa och jag tänkte att detta kunde vara ett nytt sätt att skapa något fint med hela Göteborg i fokus.

För dig som är nyfiken. Kom och testa. Det är gratis att delta och du behöver inte vara deltagare på Yoga Games eller kunna stå fritt i rummet utan många kommer säkerligen stå mot väggen. Dessutom kommer många fina priser lottas ut till deltagarna; träningskort och Spa kit på ELIXIA samt på Sankt Jörgen Park Resort.

Har du något mer konkret tips för huvudstående?
– Självklart rekommenderar jag att man tränar med respekt och lugn och är noga med placering av nacke och skuldror. Jag rekommenderar också att uppsöka en duktig instruktör/yoga lärare så att man lär sig att göra det rätt.

Tid & Plats : Lö 25 Maj 19.15 på Yoga Games, Svenska Mässan i Göteborg.
Anmäl dig genom att maila: worldrecord@yogagames.org

Kom i kontakt med Elaine via hennes hemsida: elaineplay.com eller via e-post: info@elaineplay.com

Så här gör du huvudstående steg för steg med Elaine

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1DBqqRjt_jo&feature=youtu.be&utm_campaign=cmp_187933&utm_source=getanewsletter

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]