Veckans yogalärare: Maria Forslund

0
10
Yogisen Maria Forslund

Yogisen Maria ForslundYogaläraren Maria Forslund, för många känd som yogamamman på Instagram, kom i kontakt med yoga när hon levde ett väldigt stressigt liv. Idag betyder yogan allt för henne.
– Yoga är min livsfilosofi och min livlina och absolut bästa pensionsförsäkring. Den ger mig lugn, trygghet, tålamod och kärlek och det genomsyrar hela livet, säger Maria. Här delar hon med sig av yogan i sitt liv.

Maria Forslund
Yrke: Yogalärare och Samtalsterapeut/Coach
Stad: Stockholm
Yogastil: Ashtanga, Hatha, Yinyoga, Restorative och snart även Gravidyoga
Vart kan man yoga med mig: Atmajyoti, Om Shanti, Mamita och Yogaby
Favoritposition: Viparita Karani
Senaste bok: Hjärtats väg av Kajsa Ingemarsson
Hemsida: Stillatankar.com
Facebook: Stilla Tankar
Instagram: Yogamamman

Hur började du med yoga?
Jag kom in på yoga för snart fjorton år sedan. Då hade jag hört att yoga skulle vara bra mot stress och eftersom jag levde ett väldigt stressigt och oroligt liv just då, både privat och arbetsmässigt så jag anmälde mig till en kurs via Studiefrämjandet. Den kursen gav inte mersmak så när min bästa vän lurade med mig på ett yogaläger sommaren efter var jag otroligt skeptisk och tänkte att hon inte kände mig alls. Och så är det det bästa som någon någonsin gjort för mig.

Vad betyder yoga för dig?
Den betyder allt. Den är min livsfilosofi och min livlina och absolut bästa pensionsförsäkring.Har du någon livsslogan, citat eller mening som du lever efter?
”Det är såhär just nu, det kommer inte alltid att vara såhär.” Det hjälper mig i tuffa stunder. Och ”My goal is to create I life I don´t need vacation from”. Det hjälper mig att guida mig själv rätt.

Yogaläraren Maria ForslundHur gör du för att göra dig grundad, lycklig och i balans?
Jag mediterar. Alltid. Det är bästa vägen in till mig och det som är min egna sanning och trygghet. 

Hur yogar du utanför mattan? Eftersom yogan är en livsfilosofi så yogar jag alltid. Det handlar om hur jag behandlar mig själv och andra, vad jag äter, säger och gör.

Vilka är ditt bästa råd till någon som vill börja med yoga?
Att prova sig fram. Det finns en rad olika yogaformer och det är inte säkert att den du passar första gången är den du kommer att gilla. Och att hitta en yogastudio där yogaläraren kan följa just din resa och utveckling.

Yogaläraren Maria ForslundKan du ge något konkret exempel på hur yogan har påverkat något område i ditt liv på ett positivt sätt?
Den har faktiskt påverkat alla områden i mitt liv på ett positivt sätt. Yogan ger mig lugn, trygghet, tålamod och kärlek och det genomsyrar hela livet.

Vilka är de största insikterna som du fått under din yogaresa?
Andningen är den viktigaste insikten. Hur viktig den är. Och hur enkelt (och samtidigt svårt) vi kan påverka vårt liv och vår kropp med rätt andning. Otroligt lärorikt och världens bästa stressverktyg.Yogaläraren Maria Forslund i hundenHur kan man leva ett yogiskt liv?
Det är ingenting man gör, det kommer liksom av sig själv. Jag varken kunde eller ville värja mig.

Hur tar du yoga utanför mattan?
Genom mitt sätt att vara. På så sätt sprider sig yogan. Det är flera i min omgivning som börjat yoga utan att jag ens ”tvingat” dem att prova. De har sett hur gott den gör mig och vill testa själva. Och de flesta har fortsatt.

Vilket är det bästa rådet du någonsin fått?
Att fortsätta med yogan!

Yogaläraren Maria ForslundHur ser yogan ut i ditt liv?
Jag yogar varje dag. På något sätt. Jag rullar ut min matta eller sätter mig på min meditationskudde och andas. Ibland gör jag hela min practice. Ibland bara några solhälsningar. Ofta, ofta ligger jag med benen mot väggen (Viparita Karani) och andas.

Vad hittar man alltid i din kyl?
Oatlys Ikaffe, en god ost och om har tur – en flaska champagne.

Vem eller vilka inspireras du av?
Mina yogaelever. Och mina yogalärare.

Vad älskar du mest med yoga?
Att den ger mig ett lugn och en trygghet som nästan ingenting annat kan göraHur har yoga förändrat ditt liv?
Förutom att jag är en mycket mer lugn, trygg och tålmodig person än innan jag började yoga så har jag också förändrat mitt liv på så sätt att jag nu jobbar heltid med yoga och samtalsterapi. Det som jag i många år bara hade vid sidan om min fasta anställning.

Vilken yogaposition utmanar dig mest och varför?
Både jag och min kropp har svårt för bakåtböjningar och vridningar. Och jag tycker att det är läskigt och skönt (på en och samma gång) att vara upp och ner.

Yogaläraren Maria Forslund i Viparita KaraniVad gör du när du är stressad och behöver energi?
Då lägger jag mig med benen mot väggen (Viparita Karani) och andas. Eller så sticker jag ut och springer i skogen. Eller kanske bara träffar en vän och dricker vin och pratar.

Om du fick bjuda vem du ville på middag, vem bjuder du, vad bjuder du på och vad pratar ni om?
Då skulle jag bjuda min döda pappa. Han får välja mat (eftersom jag inte minns vad han gillade mest av allt) och vi pratar om varför han var tvungen att lämna livet så tidigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.