John Friend, grundaren av Anusarayoga
Nyheter

Yogalärare lämnar anusara efter sex skandal

John Friend, grundaren av AnusarayogaDe senaste veckorna har flera yogalärare lämnat anusaratraditionen efter att John Friend anklagats för att haft sex med kvinnliga elever och inte skött sig ekonmiskt.

John Friend är grundare av Anusarayoga som är en av världens snabbaste växande yogastilar. Att bli certifierad Anusarayogalärare tar många år och och de är bland de mest välutbildade yogalärarna i världen. John Friends oproffesionella handlingar har upprört många anhängare och enligt Yoga Dork har nu 60-75 yogalärare lämnat Anusaratraditionen. John Friend själv har nu tagit en paus under en obestämd period för ”självreflektion” och ”terapi”.

Yogan fortsätter i andra former
Jordan Bloom är en av de lärare som valt att lämna anusaran. Så här säger han:
– Efter mycket eftertanke de senaste veckorna angående anklagelserna mot John Friend och hans oetiska och oansvariga beteende, inser jag att det är dags för mig att avsluta mitt professionella band och tillhörighet med Anusara, Inc. Att vara en Anusarayoga lärare har varit en sådan glädje och inspiration under dessa många år. Jag är hedrad och tacksam för den fantastiska resa som vi har delat tillsammans hittills, och jag ser fram emot att fortsätta i många nya och olika former.

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.