Yogalärare avskedad när hon förbjöd mobiltelefoner

Att en yogalärare skulle bli avskedad för att hon inte tillåter mobiltelefoner i klassrummet trodde vi inte skulle hända. Men i Usa är det precis vad som har hänt. En yogalärare höll en företagsklass och när hon såg en av deltagarna använda sin mobil sa hon: ”If you are bringing your phone into class, why are you even there?”

En kombination av att deltagaren kände sig illa bemött och chockad av konfrontationen gjorde att yogaläraren blev avskedad. Enligt företaget som anställde henne hade de förvarnat henne om att hon inte kunde förbjuda mobiltelefoner eftersom en del av de anställda som deltog i klassen behövde dem.

Vad tycker ni? Är yogaklassen bara en del av allt annat brus, där alla intryck ska få fortsätta komma in, eller ska det vara ett totalt avbrott från allt det yttre?

Själv tror jag att vi alla borde stänga av mobiltelefonen en stund då och då och inte kunna bli nåbara ständigt, tror det är nyttigt för oss människor med avbrott från yttre stiumulans så vi verkligen kan uppleva och känna vad som pågår inom oss.

Läs mer på Startribune.com

Previous articleRecept: Raw Snickerskaka
Next articleBarley Cup – Istället för kaffe