Yogakurs och healing med Kausthub Desikachar, 2-6 maj, Molkom

0
14
I maj kommer Kausthub Desikachar till Sverige och håller en intensiv femdagars kurs i yogaterapi.

 I maj kommer Kausthub Desikachar till Sverige och håller en intensiv femdagars kurs i yogaterapi.Kausthub Desikachar började studera yoga när han var 9 år gammal. Hans far är TKV Desikachar och hans farfar är den kända T Krishnamacharya. I maj kommer han till Sverige och håller en intensiv femdagars kurs i yogaterapi.

Under hundratals år har människor haft nytta och glädje av yoga för att hjälpa sig själva och andra att må bättre, såväl fysiskt, mentalt, känslomässigt som spirituellt. Yoga har sitt eget
unika sätt att förstå människans kropp med dess olika dimensioner och hur de påverkar varandra.

Resurserna till läkedom finns inom oss
Yogans filosofi menar att de resurser som behövs för att motverka sjukdom redan finns inom varje individ, så målet är att upptäcka och ta fram dem. På så sätt tar eleven en aktiv roll i läkeprocessen, istället för att passivt ta emot behandling. Yoga har många subtila redskap som lär oss att ta hand om kroppen och läka med sinnet genom att använd styrkan i vårt inre, i hjärtat.

Yogaterapi och healing i Indien
Kausthub Desikachar och hans far TKV Desikachar arbetar med att återuppliva den stora läketraditionen i yoga genom Krishnamacharya Healing & Yoga Foundation. Han har skrivit böcker om yoga, bland annat ”The Yoga of the Yogi”, en biografi om hans farfar T Krishnamacharya. Han är yogaterapi-konsult på det erkända yogaterapicentrat, the Krishnamacharya Yoga Mandiram (KYM) och har nyligen avslutat sina doktorsstudier på universitetet i Madras där hans ämne var ”Effect of individulized yoga trainingon quality of life”.

För vem: Kursen är öppen för alla som vill fördjupa sig i yoga men speciellt för yogalärare och andra som arbetar inom hälso- och friskvård.
Vart: Ängsbacka kursgård i Molkom, 3 mil norr om Karlstad.
När:  2 -6 maj
Pris: från 3950 kr, boende bokas separat

Mer information om kursen hittar du på www.yogaskolan.se eller ring Hanna Staaff på 070-353 87 38 eller Karina Freij på 070-653 30 75.

Läs mer om Kausthub Desikachar på www.khyf.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.