Yoga utomhusVi känner oss väl alla lite misslyckade eller att vi inte är tillräckligt bra ibland, eller har lite negativa tankar. Visst vore det härligt om vi med hjälp av yogan kunde få de att försvinna? Eller omvandlas till något som får oss att må bra? Jag tror att vi kan det, genom yoga.

Vad menar jag då? Jo, imorse tittade jag på en video på Yogobe, med yogaläraren Anja Bergh. Hon berättade en fin dikt, här är ett utrdrag:

Last night as I as was sleeping I dreamt.
That there was a beehive (bikupa) inside my heart.
The golden bees were making sweet honey of my failures.

Att producera nektar i våra hjärtan
Jag tolkar dikten och Anja som att allt som vi tycker att vi har misslyckats med, alla jobbiga känslor och tankar finns i våra hjärtan och är det fullt med gift – då gör det ont och skapar smärta. Med hjälp av yoga kan vi omvandlas det till soma, nektar som man kallar det i yogan.

Våra hjärtan kan ta oss igenom svårigheter
Jag ser det också som att ju mer vi öppnar våra hjärtan och vågar vara där – desto lättare blir det att omvandla våra svårigheter, motgångar och negativa tankar om oss själva till något fint. Sådant som stödjer oss och lyfter oss. Och då som Anja säger – är det mer sötma som kan går till hjärnan och ta över =) kanske som massa kärlek och ljus som bara omringar allt det där andra och genomtränger det – eller kanske exploderar de till små små negativa tankarna som sedan försvinner ut i universum! Okej, nu flummade jag ut lite men.. tycker det är en fin tanke!

Vill du yoga med Anja?
Kika på hennes hemsida: Yogabuddhi.se eller yoga hemma med henne nu på Yogobe.com

Föregående artikelSkapa ditt bästa möjliga liv – 6 tips!!
Nästa artikelSå hanterar du vardagsstressen med yoga

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.