Yogafestivaler

Yogafestival, Bali, 28 mars-1 april

Njut av Sol, medvetenhet , dans och musik på Yogafestival på BaliBaliSpirit Festival har utvecklats till Sydostasiens mest populära yoga, dans och musikfestival. År 2011 lockade festivalen en internationell publik på cirka 6.000 gäster med över 100 presentatörer från 47 länder. Det årliga evenemanget pågår under fem dagar och har ett späckat schema med upp till nio olika workshops och klasser att välja på fyra gånger om dagen.

Yogastilarna är många; ashtanga, anusara, jivamukti, kundaliniyoga, acroyoga, high vibe yoga, peace yoga, vinyasa yoga, prana flow yoga, forrest yoga, purna yoga, yoga bloom yoga, yin och yang yoga och chakra joy. På schemat finns även afrikansk dans, nia, jonglering, mandala dans, meditation, filosofi, shamanism, healing och kreativt skrivande. Maten som serveras på festivalområdet är en blandning av västerländsk och indonesisk med många ekologiska alternativ (inklusive vegan, vegetarisk och raw food). Balinesisk andlighet och kultur är väl representerad på festivalen med dagliga kultur, dans och musik uppvisningar samt konserter mellan lokala och internationella musiker.

Njut av Sol, medvetenhet , dans och musik på Yogafestival på BaliIntentionen är medvetenhet och bättre värld
BaliSpirit är inte bara om personlig transformation utan efter en bättre och mer medveten värld. Varje år strävar de efter att utbilda besökarna om viktiga frågor som de hoppas ska ge positiva förändringar i världen. En del av intäkterna från festivalbiljetten går till lokala och ideella välgörenhetsorganisationer. Projekt som pengarna går till och som man samarbetar med är: plantering av bambu skogar i en av de mest ekonomiskt eftersatta och torra områden på östra Bali, ge information om hiv/aids i skolorna, undervisning för lokala balinesiska barn samt stödja föräldralösa Balinesiska barn.

När: 28 mars – 1 April Kostnad: US $ 625 för en hel festivalpass.

Var: Ubud, Bali, Indonesien

Lärare: Carlos Pomeda, Dave Stringer, Daphne Tse, Simon Low, Twee Merrigan, John Oglivie, Louisa Sear, Danny Paradise mfl. Yogastilar: ashtanga, anusara, jivamukti, kundaliniyoga, acroyoga, high vibe yoga, peace yoga, vinyasa yoga, prana flow yoga, forrest yoga, purna yoga, yoga bloom yoga, yin och yang yoga, chakra joy.

Medan du är där: spendera några dagar på närliggande Gili Islands(gili-paradise.com.)

För mer information om yogafestivalen se balispiritfestival.com

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.