Yogablogg Reseberättelser & yoga ute i världen

Reseberättelser & yoga ute i världen

Yogaresa till Kuba med Maria från WinWin Yoga.
Maria Strand driver yogastudion WinWin i Uppsala och när hennes pappa som bodde på Kuba gick bort bestämde hon sig för att resa dit. En upplevelse som ledde till att hon förverkligade drömmen om att arrangera en yogaresa till Kuba.
Yogaresa till Biarritz. Foto: Yogiakademin
Längtar du efter en härlig avslappningssemester i en underbar miljö? Då är du inte ensam. En årlig undersökning av momondo visar att 15 procent av svenskarna har planer för en avslappningssemester under 2016 med exempelvis yoga. Momondo och Yogiakademin kommer här med sju tips på inspirerande destinationer för yoga,...
Yogaresan till Indien
Drömmer du också om att resa till Indien och yoga? Du vet det där uttrycket man säger när det händer något jobbigt:"detta kommer vi att skratta åt i framtiden". Precis så skulle jag breskriva denna yogaresan till Indien. Jag fick uppleva hur det är att bli rånad, bli sjuk ute i öknen utan el och vatten och när det känns som det inget kan bli värre. Ändå blev det det.
Mia hittade till slut rätt yogastil i New York
– Att börja med yoga var det bästa jag gjort på länge, säger Mia Berglund när hon berättar om mötet med yogan. Mia bor i New York där hon kan gå på yoga i princip 24 timmar om dygnet. Här berättar hon mer om hur hon hittade rätt yogastil, hur yogan påverkat henne och yogan i sitt liv.
Yoga med Anja Bergh på Yoga Games.
Andra dagen på Yoga Games blev en lugn men underbar dag. Skönaste yogakänslan idag gav Anja Bergh och Simon Krohns mjuka och långsamma yogaklasser.
Yoga med killingar. Foto: Courtesy of Facebook/@goatyoga.
Att yoga med sina husdjur är något vi sett i sociala medier ett tag men nu är den senaste nyheten att du kan yoga tillsammans med små killingar på en farm i Oregon. Något som blivit helt galet populärt. Idag står över 500 personer i kö för att få en plats på ”Goat Yoga” som det kallas.
tantraThailand
Befinner mig på ön Ko Phangan i Thailand, en ö som är känt för sina fullmånefester men jag är här för att göra yoga. Fem kilometer norr om öns största stad Thongsala ligger Ananda Yoga Resort som har kurser i Tantrayoga.
Hotell i Thailand
På Koh samui, Thailand deltar jag i en av de bästa yogaklasser jag deltagit i någonsin. Det är en svettig, inspirerande och rolig klass. Befinner mig på Absolute yoga i Bo Phut, på ön Koh samui, Thailand. Jag deltar i en yogaklass som de kallar för flow, vilket innebär att...
Allt fler yogautövare reser till Indien för att uppleva yogan i dess ursprungliga miljö. När hettan tar över södra Indien, då blommar våren och sommaren i Rishikesh i norr, vid foten av Himalaya.
HeligmanIndien
Det är ”jag”, mot mitt ego som bara vägrar...Kroppen skriker – jag vill sova, tankarna protesterar. Jag lägger mig en soffa i receptionen och väntar på mitt utlovade hotellrum.
AshramIndien
Det var i alla fall det som den orangeklädda mannen som jag träffade på tåget i Indien sa. Vaknar av att en kossa råmar högt. Är trött, dåsig, undrar om det beror på att jag åt mat så sent igår. Äter gröt på tak restaurangen igen. Checkat ut...
Jennie Wadsten lever drömmen i Indien
Drömmer du om att jobba som yogalärare utomlands? Våga gå dit ditt hjärta leder dig även om det känns lite läskigt, säger yogaläraren Jennie Wadsten, som har tillbringat de senaste vintrarna i Goa, Indien.
Att åka iväg på ett retreat kan vara ett sätt att komma djupare in i yogan. Här ger yogisen Maja sina bästa tips på vad du ska tänka på för att hitta ditt perfekta yogaretreat
Nu är jag tillbaka i Ubud igen efter att ha fått en dos av naturen. Imorse var jag på en klass i Anusarayoga på Yogabarn, ett av de populära yogaställena här. Deras schema erbjuder 11 klasser om dagen, i olika sorters yogastilar samt meditation, sound healing, dans, filmkvällar och...
Earth cafe & Market i Seminyak är ett av de ställen som erbjuder ekologisk och raw food på Bali. I mars 2012 öppnade de även en filial i Ubud. Vill du ha en hälsosam, balanserad måltid, en boostande drink eller bara lite nyttig raw choklad eller dessert rekommenderas ett...