Yoga workshop med Camilla Bergström

Yoga workshop med Camilla Bergström

Igår kväll var jag på en tre timmars yoga workshop med yogaläraren Camilla Bergström som efter 20 år lämnat livet i Kalifornien och nu bosatt sig på västkusten. Vi var en grupp på nio personer och under kvällen fick Camilla oss att släppa på spänningar och stress och känna mer öppenhet och frihet – både i kropp och sinne.

Vi fokuserade på inversioner och gjorde handstående och en del variationer. Att bara vara en liten grupp var lyxigt och hon visade och stöttade alla som ville genom de positioner som vi jobbade med. Det är ju alltid så mycket man inte är medveten om, särskilt när man är upp och ned!

Camilla berättade hur hon på grund av en skada inte längre kan stå på händer som hon har gjort innan och det är ganska befriande att hon inte bara gör som en cirkusartist som vissa yogalärare gör utan istället fokuserar på resan dit. Att det är resan som är det viktigaste! Lite mer medvetenhet och lite mindre ego. I like =)

Det viktigaste är ju att en yogalärare vägleder, inspirerar och guidar andra till det snarare än att visa upp sig och jag är övertygad om att samtliga fick med sig insikter och sådant som de behöver jobba på. Flera gånger under klassen talade hon om när jag tappade min core och när jag öppnade upp lite för mycket i bröstet. Hon såg oss och våra kroppar och våra mönster.

Kan varmt rekommendera Camilla till dig som är nyfiken på yogan eller vill öppna upp din kropp och bli mer medveten om vad du behöver jobba med. Du hittar mer information om henne och hennes yoga på camillabergstrom.com.

Previous articleEn dag på Yoga Games i Göteborg
Next articleHit kan du åka på Yogaretreat i sommar