Yoga Swap Stockholm

Yoga swap Stockholm arrangeras för första gången i Stockholm den 23 mars. Arrangörer är Helene Lind och Tia Jumbe, yogalärare och konsumtionsminimalister som brinner för återvinning och second hand.

Bra för planeten, bra för plånboken!

 På Yoga swap Stockholm kan alla som vill lämna in de yogaprylar som bara står därhemma och samlar damm.  Yogamattor, kläder, smycken, böcker, och annat som vi använder i vårt yogautövande välkomnas. Du får lika många biljetter som antalet prylar, och möjlighet att under dagen byta dessa till något annat.

Tia och Helene beskriver sig som miljömuppar, och det var Helene som fick den briljanta idén med Yoga swap.
– Som nyfiken och kunskapsälskande yogalärare insåg jag en dag att jag har en mängd yogaböcker hemma som jag har läst klart och som någon annan skulle kunna ha glädje av. Då föddes tanken på att arrangera en bytesdag för yogalitteratur. 
Nästa tanke hos Helene var att det finns ju fler yogaföremål som skulle kunna bytas på en sådan dag och därmed var bytesdagens koncept påkommen. 


Yoga Swap = mindre konsumtion


– Det är en glädje i att få ge och en glädje i att förvärva ny kunskap och saker som gynnar ens utveckling och yoga praktik. Självklart finns det en medvetenhet hos oss att vår Yoga Swap bidrar till att minska konsumtion av varor, och därmed resurser. Allt som finns med på bytesdagen är återanvända prylar. Det känns särskilt härligt att med små insatser signalera till Moder Jord att vi värnar hennes välmående, säger Helene. 
Vårens Yoga Swap Stockholm arrangeras i Södergårdens lokaler mitt på Götgatan. Tia och Helene hoppas att det blir ett årligt återkommande event.
– Vi tänker att det borde finnas utrymme för en bytesdag både på våren och hösten, och definitivt i fler orter än Stockholm. Vi uppmuntrar med kärlek kollegor i andra städer att arrangera liknande dagar, säger Tia.

 När ,var & hur?

Yoga swap Stockholm arrangeras på Götgatan 37 den 23 mars. Inlämningen startar kl 10, bytesdagen pågår kl 11-15. Entré för att byta saker: 80 kronor.  Till evenemanget på Facebook!

Föregående artikelIndiska fortsätter att satsa på yogakläder
Nästa artikelOrmyoga – yogaklass med ormar