Yoga & skidåkning = perfekt kombination

Att kombinera skidåkningen med yoga gör att du får ut mycket mer av din semester. Skidåkning och yoga en dessutom fantastisk kombination. Det menar Sara Orrensjö, tidigare professionell skidåkare och yogautövare.

– Varje vinter var jag stel som en pinne. Jag brukade träna mycket både koordination och styrka men rörligheten var det sämre med. Jag gick på lite yoga då och då och tyckte det var väldigt skönt och bra när jag väl gjorde det men tyckte ändå att det gick för låååångsamt… Men med åren började jag inse hur mycket jag behövde det och hur mycket bättre kroppen mådde.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Skidåkaren Sara Orrensjö gillar att stretcha ut kroppen med yoga efter skidåkningen. Foto: Fredrik Schenholm
Skidåkaren Sara Orrensjö gillar att stretcha ut kroppen med yoga efter skidåkningen. Foto: Fredrik Schenholm

Idag finns yogan fortfarande i Saras liv och nu anordnar hon resor tillsammans med Isabel Holmquist med yoga och skidåkning.

Varför är yoga & skidåkning så bra kombination?
Många människor åker på skidsemester varje år och åker skidor hela dagarna. Många har försökt att träna en del innan så att man inte ska bli helt slut men eftersom skidåkning inte är en idrott man utövar varje dag så blir naturligtvis musklerna lite överraskade av denna nya träning. Sen går man på afterski, äter en bastant pastamiddag, några glas rött och sen stupar man i säng. Och samma visa nästa dag. Möjligtvis en liten stretch i duschen eller framför brasan. Man får träningsvärk under veckan och kan kanske inte åka fullt ut. Och när man kommer hem från semestern så är man helt färdig…

Stretcha ut kroppen med yoga efter skidåkningen.

Genom att lägga till en yogaklass till på eftermiddagen får kroppen verkligen sträcka ut efter en många timmars statisk träning. Detta förebygger skaderisken, ger oss en stund att samla dagens upplevelser och bygger gemenskap. Taket är högt på klasserna och inte sällan ligger i alla fall jag och gapskrattar när jag inte få in benet i rätt position utan ramlar omkull…

Hur ser dagarna ut?

Vi startar med ett yogapass på morgonen för att vakna och väcka kroppen, sen åker vi skidor på dagarna. Sara är med på förmiddagarna och delar med sig av alla tips hon har för att du ska bli en bättre skidåkare. Vissa dagar har vi en yogaklass till på eftermiddagen för att låta kroppen verkligen få sträcka ut efter en många timmars statisk träning. Eller en härlig klass med pjäxor på i backen!

Riktar ni er till nybörjare eller vana yogautövare?

Det viktigaste för oss är att det är roligt och att alla får vara med, både nybörjare som proffs. Alla kan få med sig något och för en inbiten skidåkare kanske hen inser att yogan verkligen är något som behövs och för en yogi som kanske föredrar varmare resor så öppnas förhoppningsvis en ny värld av mäktiga naturupplevelser och frihetskänslor ute bland alptopparna.

Riktar ni er till nybörjare eller vana skidåkare?

Alla är välkomna och alla kommer lära sig något både i backen och på mattan!

Vill du veta mer?
De som håller i resorna är Isabel Holmquist, läs mer om henne i inlägget Veckans yogalärare och Sara Orrensjö ( skidåkare och anläggningsansvarig Puls och träning Ekerö).
Vill du åka en vecka till Frankrike så åker Sara och Isabel på en vecka till Val d ´Isere med Langley 2-9 april. Läs mer på langley.eu

Läs mer om alla resorna på skiyo.se

Foto: Fredrik Schenholm[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous articleSveriges första hotell med Yoga online
Next articleDylan Werner: ”Yoga är ett sätt att leva”