Yoga Shaking – en djupt helande yogaform

Yoga Shaking med grundaren Ratu Bagus från Bali

– Yoga Shaking väcker vår ”inre eld” och genom att praktisera Yoga Shaking håller vi också friska och glada. Energin kommer att ge oss allt det vi behöver”. Det menar grundaren Ratu Bagus. Här berättar yogaläraren Maria Pravasi mer om denna yogaform från Bali. 

Vad är Yoga Shaking?
Yoga Shaking är en djupt helande aktiv yoga och meditationsform, som är skapad av Energi mästaren Ratu Bagus från Bali. Yoga Shaking kallas också för ”Bio Energy Meditation” och är en aktiv yoga/ meditationsform. Yoga Shaking helar både på det fysiska, mentala, känslomässiga och på den andliga dimensionen.

Hur går en klass till?
När vi praktiserar Yoga Shaking sjunger vi Gayatri mantrat som skapar en helande energi vibration samtidigt som vi står upp och skakar. Energin jobbar då på att öppna upp eventuella känslomässig, fysiska, mentala eller andliga blockeringar. Ofta upplevs spontana skratt och man kan även förlösa många blockeringar just genom att skratta!

Vad kan man få ut av det och vad kan man uppleva efter en klass?
Efter en klass av Yoga Shaking känner mig sig oftast glad och har mer livsenergi, mer närvarande i nuet, samt har ett naturligt glatt och positivt förhållningssätt.

Hur skiljer det sig från ”annan yoga”?
I Yoga Shaking finns inte asanas på samma sätt som i andra yoga former, däremot följer man energin och kroppens egna rörelse mönster. Energin kan exempelvis spontant börja snurra sk. ”whirling” eller annat. I Yoga Shaking låter vi energin styra.

Vad kan man förvänta sig av en sådan klass?
Man kan förvänta sig att frigöra spänningar, bli mer närvarande i nuet och få ett gott skratt! Känna sig på fylld med ny positiv energi att möta livet med.

Vart finns Yoga Shaking i Sverige?
I sommar kan man prova på Yoga Shaking med Maria Pravasi Yoga Celebration på Mundekulla 23-26. juli.
I Stockholm på Yogaloftet varje torsdag from augusti 2015.

Vill du veta mer?
Ratu Bagus ashram på Bali hittar du på ratubagus.com
Läs mer om Maria Pravasi som har Yoga Shaking i Sverige  och under hösten lanseras yogashaking.com

Yoga Shaking & Ratu Bagus på YouTube

Previous articleYoga på Volvo Ocean Race i Göteborg
Next articleYoga Shaking = ”life changing practice”