Yoga – så mycket mer än träning

Yoga är så mycket mer än bara träning

Vill du komma igång med en ny träningsform? Då tycker jag du ska prova yoga. Förutom att hålla dig i form sträcker sig fördelarna med yoga mycket längre än så, det påverkar även ditt emotionella, mentala och andliga välbefinnande.

Den kanske mest uppenbara fördelen med yoga som med alla andra former av motion är att det påverkar dig fysiskt. Det ökar din flexibilitet och styrka, tonar dina muskler, kan verka smärtlindrande, ge bättre hållning, förbättra och fördjupa din andning, ge ökad cirkulation och mycket mer. Idag finns det även en hel del forskning på området.

Men yogans fördelar är så mycket mer. Yoga betyder just förening och det balanserar och förenar kropp, själ och ande. Man kan säga att yoga kan vara ett sätt att kombinera träning med meditation. Eftersom man oftast har fullt fokus på kroppen eller andningen, blir du mer närvarande och det blir lättare att vara här och nu. Yoga kan också hjälpa oss i det vardagliga livet, både att släppa gamla saker och att leva mer i nuet. Bara det kan minska känslor av stress och få dig att må bättre.

I yogans värld säger man också att det främjar självkännedom och kan leda till upplysning. Men även om det inte är målet för de flesta är yoga en fantastisk träning för dig som vill ha en mer hälsosam livsstil och hitta balans i ditt liv. Eller bara må lite bättre och ta hand om dig på fler plan än det fysiska. Och när det känns som om det finns något mer än det fysiska som du vill utforska!

Bilden tog jag under en filminspelning med Yogobe. Jag har ett samarbete med dem och kan erbjuda alla mina läsare att prova på att yoga hemma gratis under 7 dagar (fram till den 25:e dec ger de bort 14 dagars jul och nyårsyoga) Klicka här för att komma igång!

Previous article8 tips för en nyttigare & härligare jul!
Next articleRaw pepparkaksklubbor med apelsinchoklad