Yoga mot stress – vilken yogastil ska jag välja?

 Yoga vid stress

Hej Leia,

Jag har hört att det finns yoga mot stress och tror att yoga skulle vara väldigt bra för mig. Jag undrar om du kan ge mig tips på vilken yogastil jag ska välja. Jag har ett väldigt stressigt jobb som tar det mesta av min energi. Lunchen äter jag ofta framför datorn och det blir sällan över till raster. Ofta glömmer jag helt bort det och lämnar bara datorn för att hämta kaffe. Går och tränar några gånger i veckan när jag hinner men ibland är jag bara så trött att jag går och lägger mig redan vid sju åtta om kvällarna. Har du något tips på yogastil till mig? Tusen tack på förhand! /slutkörd

Hej,

Jag tror absolut att yoga är något som kan balansera ditt liv och ditt jobb lite mer, och få dig att må bättre. För det är ju det som det i slutändan handlar om med yoga. Att hitta tekniker och verktyg som får oss att må bättre.

Yoga mot stress

Med tanke på all stress i ditt liv skulle jag rekommendera att prova på kundaliniyoga, medicinsk yoga, yin yoga eller restorativ yoga. Ofta när vi känner oss stressade är det vanligt att vi väljer någon riktig hård träning, som spinning, body pump osv. Lika söker lika. Stressen söker mer stress. Vi tror att vi måste köra järnet för att kunna slappna av ordentligt. Egentligen behöver motsatsen. Det är ju ganska logiskt också, att när vi har mkt aktivitet i livet (som ett stressigt jobb) behöver vi balansera upp det genom att göra lite lugnande och healande träning. Så därför tror jag att något av de yogastilarna skulle kunna vara bra för dig.

En annan sak som jag skulle rekommendera är andningsövningar och meditation. Kanske kan du får in några enkla andningsövningar på rasten? Som Nadi Shodana (växelvis andning) eller bara andas långa djupa andetag då och då när du känner att stressen tar över.

Lycka till! Hör gärna av dig och berätta hur det går!

Previous articleVad handlar yoga om egentligen? Visdom från yogaläraren Göran Boll!
Next articleYoga och skrivande med Veronica Linarfve