Bali Spirit Yoga Festival – dag 3 med Les Leventhal och Simon Low

Är inte helt kry denna tredje festivaldagen men möter upp Petra vid halv åtta och åker till Festivalen på hennes moped. Har tänkt gå på en klass med en yogalärare som heter Les Leventhal. Yoga med Les Leventhal Bali Spirit FestivalPressinformationen som jag fått säger att han är en av San Franciscos mest älskade yogalärare. Han har en vinyasa flow klass och är en av Petras favoriter.
Yoga med Les Leventhal Bali Spirit FestivalDet är redan fullt i Upper barn, där klassen hålls. Jag lägger min matta bredvid honom och Petra lägger ut sin på andra sidan salen, den enda lediga platsen. De som kommer efter lägger ut sina mattor utanför salen, en del i solen, det kommer bli svettigt och varmt. Det droppar redan.
– Vi kommer öppna upp våra sexiga, juicy och tighta höfter, och jag vill att ni ska känna, börjar Les med att säga. Yoga med Les Leventhal Bali Spirit FestivalHan lovar oss galna positioner och uppmanar hela tiden oss till att fortsätta andas. I slutet av klassen gör han en position som jag aldrig sett. Han kallar det något helt annat också, Rockurasana eller något…
– Jag hade gärna stannat den sista delen av klassen men har en intervju med Simon Low klockan tio så missar de sista två positionerna och savasana. Les är en skön lärare. Han hittar på nya namn på yogaställningar, utmanar, skrattar och skämtar mycket. Lite galen och annorlunda skulle jag säga. Fast jag gillar det. Och honom. Precis som min vän Petra.
Läs mer om honom på www.yogawithles.com

Martina Cederqvist på Bali Spirit Yoga Festival

 

På vägen dit träffar jag Martina, som också är yogalärare och bor i Stockholm.
Träffade också på Simon Borg-Olivier, som känner igen mig från när jag träffade honom i Australien. Vilket minne! Han är så gullig. På kvällen kommer han också till en fest som Martina är en av arrangörerna av. Ödmjuk, lättsam och skön. Åh, ja jag vet, bilderna på Martina och mig är inte de bästa, vi ser ju helt konstiga ut…Simon Borg Olivier på Bali Spirit Yoga Festival och Leia

Intervjuar Simon Low, som var med och grundade Triyoga, en av Englands mest populära yogastudios. I Sverige var han för några år sedan på Ängsbacka och höll kurs, nu säger han att han är mycket i Oslo.Simon Low Bali Spirit Yoga Festival

Vad har du för tips till de som stressar alltför mycket?
-Jag uppmanar er att upptäckta yoga, även om ni börjar med den fysiska yogan. Mycket av stressen kommer när sinnet bli involverat och börjar definiera saker. En av de viktigaste sakerna är att lära sig att andas.
Du har lärt ut yoga under många, många år, vad har du för tips till de som redan är yogalärare?
– Det viktigaste ansvaret är att förstå anatomi, och hur asanas påverkar våra kroppar. Vi är på många sätt framtidens läkare och han menar att det finns ett stort behov att stärka människors hälsa och att yoga är ett bra sätt att stärka och heala människor. Det är stor skillnad på att vara en asana lärare och en yogalärare. Att fortsätta studera är också en viktig del, det är ett stort ansvar. En yogalärarutbildning är bara en grund.

Raw zuzzchini pasta på Bali Spirit FestivalRaw food lunch i gräset

Efter intervjun går jag bara omkring. Känner mig halvsjuk, så sätter mig och äter i gräset.Har hittat min favorit restaurang, längst inne på området bland de lokala warungsen. Tror den heter Soma och de har flera raw luncher, som raw pasta på bilden. Dricker även en fantastisk chai latte på kokosmjölk.

Previous articleFilmen Kumaré – en sann historia om en fejkad guru
Next articleYoga Games arrangerar Yogaresa till Turkiet med fyra olika yogalärare