Yoga Guru hungerstrejkar för att avsluta korruption

När gurun sa att han skulle hoppa in i sitt privatplan, flyga ner till Delhi och leda en hungerstrejk i protest mot den utbredda korruptionen i Indien och mängden odeklarerade ”svarta pengar” som gömts undan på privata bankkonton utomlands, gick regeringen till handling.

Swami Ramdev är en av Indiens mest kända heliga guru.Varje dag följs hans tidiga morgonprogram på TV av 20-30 miljoner tittare, bara i Indien. Han driver en stor yoga och hälsoorganisation och gör medicin och yoga tillgängligt för de som inte har råd. Hans position som en religiös ledare har gjort det möjligt för honom att samla stöd från befolkningen och flera stora rörelser. Precis som många andra i landet är han trött på den korruption som finns i Indien och han anser att det är fel att nästan hälften av landets barn under fem år, aldrig får sin hunger mättad, och att stora summor svarta pengar försvinner ut ur landet. I förra veckan hotade han därför med hungerstrejk om inte regeringen gjorde något åt det.   Regeringen och Baba Ramdev ingick förhandlingana i förra veckan på Claridges Hotel, samtal som skulle vara hemliga. Regeringen bekräftade efteråt att de inte hade kunnat nå en överenskommelse med Guru Ramdevs  krav, och därför tog Baba Ramdev beslutet att inleda sin hungerstrejk tills regeringen gör något åt det.

”Om svarta pengar förs tillbaka till detta land, kommer ingen gå hungrig,  ingen  kommeratt vara utan en försörjning. Vår valuta kommer att bli starkare än dollarn eller pund.Vårt lands stolthet kommer att stiga. Ett land som var känd för sin goda värderingar är nu det ledande landet när det gäller korruption och fattigdom, brist på utbildning, befolkningstäthet, svält och fattigdom. Detta är djupt ångest för mig.”  Swami Ramdev

Källa: The Times Of India

Independent uk

Previous articleFunktionell accessoar på yogaklassen
Next articleNy Yoga Dvd på svenska