Home Nyheter Yoga Girl lanserar välgörenhetsprojekt

Yoga Girl lanserar välgörenhetsprojekt

Yoga Girl lanserar välgörenhetsprojekt Över 1,6 miljoner följer Rachel Bråthén på Instagram där hon är känd som Yoga Girl. Förutom att vara en yogalärare och inspirationskälla på sociala medier har svenskfödda Rachel även skrivit boken ”Yoga girl” som blivit en bestseller. Nu lanserar hon välgörenhetsprojektet 109 (one-o-nine).

–  Med en stor följargrupp kommer mycket inflytande, säger Rachel Bråthén. Likaså kommer ett ansvar att använda sig av det för att belysa viktiga utmaningar vi gemensamt står inför i världen och inspirera till förändring.
Rachel vill nu använda sitt inflytande för att skapa positiva förändringar runtom i världen. 109´s kärnverksamhet kommer bestå av resor med olika sociala och miljömässiga ändamål. Varje resa har ett tema, till exempel barnhem, utbildning, kvinnors rätt, rent vatten, etc., och vinsten går direkt till lokala aktörer och välgörenhetsorganisationer på plats. Resedeltagarna kommer att få direkt insyn i arbetet och möjlighet att bidra med arbetskraft för att stötta projekten.

109 kommer att förlita sig på kraften av sociala medier för att öka medvetenheten och utnyttja folkmassans potential att tillsammans skapa förändring.
–  Med 109 vill vi göra filantropi mer folkligt, säger Olivia Rothschild, medgrundare till 109. Det är en plattform som gör det möjligt för människor att engagera sig i och komma närmare de frågor vi tar upp och känna gemenskap.

Den nionde oktober lansera grundarna Rachel Bråthén, Olivia Rothschild och Leticia Reyes Gonzalez konceptet under ett event i San Francisco som samlar artister, musiker, yogis och samhällsaktörer.

Läs mer på 109world.com

Fler artiklar om Rachel:
Boken Yoga Girl av Rachel Brathen
Nya heta yogatrenden – Stand Up Paddle Board Yoga
9 Inspirerande yogatjejer på Instagram
Dagbok från Yoga Girls klass i Uppsala