Yoga Girl av Rachel Brathen

0
39
Yoga Girl av Rachel Brathen

Yoga Girl av Rachel BrathenRachel Brathen, känd som Yoga Girl, har på kort tid blivit en internationell yogakändis och vunnit mångas hjärtan världen över. Nu har hon skrivit en bok: Yoga Girl – att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta. I boken berättar hon om sitt liv – från en kaotisk och självdestruktiv tonårstid till hon hamnade där hon är idag.

Naken, sårbar & modig
Rachels bok är ingen traditionell ”lär dig yoga bok”. Boken innehåller självklart även bilder och beskrivningar på yogaövningar och tips på yogapass men det är främst en skildring om hennes liv. Hon berättar naket, öppet och ganska mycket om sitt liv. Om alltifrån sin uppväxt, om skilsmässor, pojkvänner, droger, resan till Aruba, när hon litade på sin intuition och mötte Ben Harper och när hon började ha yogaklasser utan att ha en utbildning. Visste du förresten att hon fick tunghäfta när hon träffade sin man för första gången? Hon delar med sig både av de mest skrämmande och mest fantastiska ögonblicken i sitt liv. Så, ja, gillar du Yoga Girl kommer du nog bli ännu mer förtjust i henne när du läst boken.

Hon är ärlig & öppen
Hon berättar sådant som vi alla människor känner men som är svårt att tro att vissa andra människor också känner.  Som att hon också känt att hon inte dög, inte var smal nog eller tillräckligt vacker. Säkert svårt för många att tro när man ser alla bilder på denna vackra tjej med sitt charmiga leende, som hon visar upp på nästan varenda bild på Instagram och i boken. Kanske är det därför hon har blivit så populär, inte bara på grund av att att hon är en vacker tjej i en bikini på en strand som står på händer.

Personlig utveckling, yoga och coaching
Mycket av det hon skriver har man hört tidigare, särskilt alla ni som läst en del böcker om personlig utveckling – men det finns nog ingen yogabok som kombinerar detta med en personlig skildring, coaching och yoga.

Yoga Girl av Rachel BrathenHur stor yogagarderob har Yoga Girl?
Detta är en sak jag undrar när jag kikar igenom boken. Jag ser ett helt rum framför mig, med hyllor för tights, sorterade efter mönster och färger, linnen och toppar i mängder och en hylla full av smycken. Jag måste medge, är det någons garderob jag vill ha så är det Rachels.

Sammanfattning:
Helt klart en bok att ha i bokhyllan, och inte bara att läsa en gång utan en bok som man kan slå upp på måfå, plocka några meningar eller citat ut och få en fin känsla i magen och hjärtat. Köp boken på adlibris (189 kr)

Mer artiklar om Rachel
Den nya heta trenden: ”Stand Up Paddle Yoga”
Kolla in denna video där Rachel gör yoga på en bräda i havet
Rachel Brathen lär ut yoga på Instagram (2013)
Ving arrangerar yogaresa med Rachel till Aruba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.