Forskning: Yoga kan påverka vikten

Forskare menar att de som utövar yoga har en större ”medvetenhet” när dem äter, vilket kan minska risken för hetsätning och övervikt. En av forskarna, Dr Alan Kristal menar att yoga kan göra dig mer lyhörd och medveten om dina motiv och din fysiologiska reaktioner när du äter.

Forskare tror att de människor som praktiserar yoga lär sig att vara mer lugna och uppmärksamma, vilket hjälper filtrera bort de yttre ursäkterna för att äta, hur maten ser ut eller luktar, eller interna faktorer, såsom ångest eller depression. Utredare vid Fred Hutchinson Cancer Research Center har forskat om hur yoga kan påverka vikten. 500 män och kvinnor på yoga studios, gym, kontor samt kliniker för viktminskning har varit med i undersökningen och svarat på frågor om vikt, fysisk aktivitet och om de praktiserade yoga.

”Vi upptäckte att människor som praktiserade yoga faktiskt var mer ”medvetna”, vi fann att människor som utövade andra typer av fysisk aktivitet som att springa eller styrketräning inte var lika ”medvetna”, och vi fann att människor som är överviktiga också är mindre medvetna när de äter ”, säger Dr Kristal.

Nancy Tryck simmar och gör yoga en eller två gånger i veckan. Innan var hon 20 pounds tyngre. ”Min vikt har varit mer stabil de senaste 3 eller 4 år sedan jag gjort yoga regelbundet, säger Nancy.

”Yoga kan hjälpa dig att lära dig att äta mer medvetet och det ger generellt mindre viktuppgång och bättre viktkontroll, säger Dr Kristal.”

Forskare säger att nästa steg är att se om yoga och mindfulness kan bidra till att förbättra resultatet för vanliga viktminskning program.

Texten är fritt översatt, läs hela texten i dess ursprungliga format här på wkowtv.com>>

Previous articleWakame till mellanmål
Next articleAcroyoga skapar tillit, närhet och lekfullhet