Fråga yogalärarna om yoga
Blandade frågor

Yoga för axlarna?

Fråga yogalärarna om yogaFråga:
Jag har skadat min axel då den gick ur led. Har ni några tips på asanas som inte belastar axlarna?

Svar:
Alla stående asanas, liggande och alla andra du kan komma på som inte är hunden eller där du på något sätt bär vikt är nog bra under en tid framöver. lyssna på kroppen, ta hjälp av en erfaren yogalärare nära dig som kan guida dig, och stötta gärna upp med styrketräning efter ett tag som håller axeln stark och på plats.

Jag skulle bara hoppa över att göra vinyasa-övergångar mellan ställningarna och kliva bakåt med en fot åt gången istället. Det är också en fin möjlighet för dig nu att finna var din kraft kommer ifrån. Ofta drar vi oss framåt i övningar med armarna, nu när det inte fungerar får du hitta större styrka och bålstabilitet och sträcka dig lång därifrån.

All lycka till, Anja Bergh
Läs mer om Anja & hennes kurser & utbildningar

Kommentarer inaktiverade för Yoga för axlarna?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.