Yoga Flash mob mitt på centralstationen i Stockholm

0
4

Flashmob i Stockholm. Foto: Maria SköldingStockholmarna fick sig en överraskning när vi plötsligt började göra solhälsningar mitt på Centralstationen den 14 september.

Det var pirrigt att kliva in på Centralstation i Stockholm, fredag eftermiddag. Här skulle vi bilda en grupp yogande individer! Vi samlades innan och samtalade, fnittrade och kramades. Vi gick genom flödet och tog upp frågor, markerade fotografer och väskvakt. Och sedan, 17:15 skingrades vi för att åter ploppa upp lite varstans kring varandra i solhälsningar.

 

”Bara yoga”

Vilken magi! Vilken grej. Ett sån fokus, och förundran. ”Där kommer en till” hörde jag några åskådare säga. Väktarna gick runt och pratade i sina telefoner. ”Vi verkar ha problem med en folksamling” men de lät oss vara när de insåg att det ”bara var yoga” vi höll på med. Det var inte bara yoga! Det var en gemenskap. Det var kärlek! Kanske inte helt ofarligt då, kräver lite mod.

Jag är så lycklig och rörd över glädjen och entusiasmen som fanns i gänget. Jag kände allas energi och närvaro. Och kanske är det bara min inbillning, men jag får för mig att vi tillsammans spred ljus och värme till passerande och de betraktande åskådarna. Detta var en tyst konstnärlig manifestation om stillhetens eviga närvaro, t o m under fredagsrusningen i Stockholm.

En alldeles speciell lycka följde oss hela den kvällen och lite dagen därpå. Så där lite barnsligt busig och oskyldig. Detta var fredagen då yoga skickade ut glitter över en liten del av Stockholm. Nu klurar vi på nästa omgång!

Peace Love & Yoga to the people

 

En flash mob är när en grupp plötsligt samlas på en offentlig plats och där gör något oväntat en kort period och efteråt skingras direkt. Tanken bakom flash mobs är att människor ska få se något oväntat, som verkar spontant.
Källa: Wikipedia