Yoga en kvart om dagen

Yoga en kvart om dagen av Ulrica Norberg15 minuter om dagen räcker för att integrera yogan i livet och skapa nya goda rutiner för alla vardagsstressade som längtar efter balans i livet. Det menar Ulrica Norberg, yogalärare och författare som är aktuell med boken:”Yoga en kvart om dagen”.

Ulrica Norberg är av de yogalärarna i Sverige som har funnits med längst. I denna bok har hon fokuserat på två polariteter i yogan, yin och yang; återhämtning vs aktivitet och hur de arbetar tillsammans och var för sig för att skapa balans i kropp, sinne och själ.
– Jag pratar också en del om yogautövandet och ger tips för att skapa balans i träningen via en synkronitet mellan kropp (asana), energi (meditation) och andning (pranayama), säger Ulrica.

Grunden i all yoga är andningsövningar, kroppspositioner som både stärker och mjukar upp och visualiseringsövningar. Beroende på vem man är och hur mycket tid man har till förfogande för sin dagliga yoga ger Ulrica olika exempel på hur man kan förenkla övningarna och koncentrera passen, eller göra dem lite mer avancerade beroende på vilken effekt man vill ha.

Hon ger också tips på hur man kan kombinera dem för att skapa egna effektiva 15-minutersprogram. Vissa av övningarna är koncentrerade på återhämtning, de sänker stress och ökar cirkulation och andra övningar har fokus på att aktivera och bygga upp styrka och kraft.

Boken bjuder också på en kort introduktion till yogans historia, syfte, mål och mening och allmänna råd om hur man får in mer yoga i sitt liv. För att yogan har mycket goda effekter på vår hälsa och vårt välmående i allmänhet är det väl inte längre någon som tvivlar på?

För vem passar boken?
Vi rekommenderar boken för dig som är nybörjare, kanske har gått på lite klasser och vill börja få in yogan i ditt dagliga liv genom att börja yoga hemma.

Annons: 177kr på Adlibris

Previous articleI den lovade källan
Next articleTomma löften eller inspirerande intentioner?