Det görs allt fler och fler undersökningar för att få fram hur yoga och meditation kan påverka depression och nedstämdhet. Yogaläraren Ira Israel, som nyligen kommit ut med yogadvd för depression och oro anser att att yoga är den bästa vägen.

– Yoga och meditation, tillsammans med motion och rätt kost är det bästa verktyget för att behandla symptom på depression och nedstämdhet, säger Ira Israel. Han menar att när vi utövar yoga odlar vi vår sinnesro, vi blir mer närvarande här och nu och kan släppa gammal ilska samt ånger och oro inför framtiden.
– Det har gjorts många studier gjort under de senaste fem åren som visar att placebo är lika bra som läkemedel vid behandling av depression, säger Ira som inte tror på medicinering som den enda vägen.
-Medicinering varken botar eller löser depression, det bara bedövar människor så att de kan komma tillbaka till arbetet, avslutar Ira.
Läs mer om Ira här.

Bakåtböjningar öppnar upp
Inom hatha yogan sägs det att enkla fysiska yogaställningar kan ha en positiv påverkan och det är bland annat bakåtböjningar som öppnar upp vårt hjärta som sägs ha den effekten. För dig som vill testa, gå till er erfaren lärare, be att få en yogasekvens just för dig, och var försiktig!
Just vi bakåtböjningar tenderar benen att rotera utåt, det är viktigt att stabilisera dem så att vi inte skadar oss!

 

Föregående artikelSkördetid, vegetid…
Nästa artikel”Det gäller att se på livet som en julklapp”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.