Home Nyheter Yoga Celebration: gemenskap & connection

Yoga Celebration: gemenskap & connection

0
1
Yoga Celebration på Mundekulla

Yoga Celebration - mer yogaretreat än festival!

– Yoga Celebration är mer ett yogaretrat än en festival där man kan känna sig hemma och vara som en familj. Gemenskap och connection och att kunna våga vara sig själv. Det som yoga står för. Det är det som arrangören Tina tycker är viktigast. Här kommer lite bilder från eventet som för tredje året i rad firades i förra veckan på Mundekulla i Småland.

Mundekulla KursgårdRöda hus, ängar och skog är det som möter en när man kör in på den tre kilometer långa grusvägen som leder till Mundekulla Kursgård där Yoga Celebration var.

Tina & Leia– Yoga för mig är tillit, medkänsla och strävan efter en icke dömande attityd. Sen får man bra kroppskontroll och smidighet på köpet, säger arrangören Tina (till vänster) som jag fick en liten pratstund med under lördagen. Hon startade eventet för att hon ville att sina vänner och yogisar skulle få möta hennes yogalärare som idag även blivit fina vänner.

Yoga Celebration - mer yogaretreat än festival!Hjärtcirkeln av yogisar växer för varje år men Tina vill fortsätta att hålla det intimt och max ha runt hundra personer. Det blir en större chans för möten och mer trygghet då, menar hon.

Yoga Shaking med PravatiEn av klasserna under lördagen var Yoga Shaking.
– Yoga Shaking har varit en ”life changing practice” för mig. Dess positiva effekter har varit så starka att de gett stora postiva förändringar i mitt liv, även i det yttre, säger läraren Maria Pravasi som praktiserar yoga shaking sedan 5 år tillbaka. Läs mer om henne och det här.

Härliga tältplatsen.

Här tältas det! Fick med några av tälten i alla fall, det var en del fler än vad man kan se ovan. Omgivningen kring Mundekulla är full av gröna ängar och skogar. Kan varmt rekommendera det för dig som vill ha en lite lugnare festival närmare retreathållet som Tina vill skapa. Personligen tycker jag det är fint att det bara finns två saker att välja på samtidigt, annars är det lätt att sinnet blir så exalterat av allt man kan välja och vraka mellan. Ibland behöver vi motsatsen. Gillar Mundekulla och stämningen väldigt mycket och hade gärna spenderat en weekend här om det blir Yoga Celebration 2016 också!

Foto: Leia & Tina

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.