”Yoga är underbart när man är gravid”

Yogaläraren Johanna Andersson i en variant av huvudståendeEn graviditet förändrar dig för alltid, men till det bättre, säger yogaläraren Johanna Andersson som blev mamma i våras. Här berättar hon om hur yogan påverkade hennes graviditet och vilken yogaposition som var skönast att göra som gravid.

För Johanna tvingade graviditeten henne att lyssna mer på sin kropp än vad hon tidigare gjort. Hon berättar att hon nu innerligt kan säga att hon känner att ”hennes kropp är ett tempel”, som man brukar prata om i yogan.
– Troligtvis för att jag är så närvarande när jag praktiserar, säger Johanna.
Sen var själva förlossningen och kroppen efter graviditeten otroligt spännande att få uppleva. Vilken kraft vi kvinnor besitter. Yogafilosofin hjälpte mig verkligen genom förlossningen och håller mig ödmjuk och tålmodig nu efter.

Har du någon speciell yogaposition som du upplevde var bra för dig, eller som du föll för under graviditeten och varför?
– Hunden, att kunna vara upp och ner genom hela graviditeten var underbart. Hunden stretchar ligamenten kring livmodern och är avlastande, renande och energigivande. Den var till och med härligare att göra som gravid.

Johanna Andersson har utvecklat Global YogaGöteborgsbaserade yogaläraren Johanna Andersson har skapat sin egen yogastil som heter Global Yoga, gett ut DVD:er och finns med på den nya svenska online yoga sidan Yogobe med 21 filmer (i skrivandets stund), som är mellan 5-60 minuter långa.
Läs tidigare artikel om Johannas Global yoga här.
Läs mer om Johanna och Global Yoga på henne hemsida globalyoga.se
Bli medlem på Yogobe så kan du yoga hemma med Johanna gratis 1 månad

Previous articleRecept på raw tacopannkakor av raw food kocken Janne
Next articleYogaposeutmaning! Enkla steg för att prova en av Jennifers favoritasanas: Camatkarasana (wild thing)