Yoga är min terapi - Janesh VaidyaAyurvedapraktikern och författaren Janesh Vaidya har kommit ut med en ny bok som handlar om ayurvedisk yoga, där yogaprogrammen anpassas efter olika kroppstyper och sjukdomsbesvär.

Inom ayurveda talar man om tre kroppstyper, vata, pitta och kapha. I Yoga är min terapi lär du dig bestämma vilken kroppstyp du själv tillhör, och att hitta ett individuellt yogaprogram som passar just dig. I boken listas dessutom 53 olika hälsotillstånd och sjukdomar, och vilka yogaprogram som kan hjälpa dig att lindra dina besvär. Med hjälp av scheman, tabeller och hundratals fotografier kan du oavsett förkunskaper ta viktiga steg mot ett sundare liv.

Min recension:
Första delen handlar om Ayurveda och om jag ska vara ärlig, är det inget nytt på marknaden. Det finns många böcker, både yogaböcker och ayurveda böcker som handlar om de olika konstitutionerna – men dock inte i kombination med yoga.

En sak jag gillar är att övningarna, t ex andningsövningarna är i olika steg – både för dig som är nybörjare, har en del erfarenhet och dig som är avancerad. Det är gäller även för yogapassen för respektive konstitution. Bilderna är tydliga och det visas bilder på hela sekvenser, samt ges information om varje position (de vanligaste). I slutet av boken finns lite grundläggande yogafilosofi om de åtta stegen.
Boken passar dig som är nybörjare och ny på yogans väg, eller dig som vill lära dig hur man kan anpassa yogan efter olika människor!

Annons: 210kr på Adlibris

Föregående artikelYoga online – din vikarie hela sommaren
Nästa artikelKursen fick mitt liv att ta en ny vändning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.