Home Yogablogg Intervjuer & yogainspiration ”Yoga är beroendeframkallande”

”Yoga är beroendeframkallande”

0
5
Sångerskan och yogisen Karin Thyr Eriksson

Sångerskan och yogisen Karin Thyr Eriksson– Ju mer jag yogar desto mer vill jag yoga. Jag känner mig alltid mer tillfreds, mer samlad och fokuserad efter yogan, säger artisten, sångerskan och låtskrivaren Karin Thyr Eriksson. Hon kom i kontakt med yogan när hon utbildade sig till sångerska och nu har yogan blivit en del av hennes liv.

 Vad betyder yoga för dig? 
– Yogan är ett sätt att lära känna mig själv och min kropp. Att lära mig att lyssna på de kunskaper jag har inom mig. Yogan stärker min kropp och ger mig balans, både psykiskt och fysiskt. Dessutom utmanar den mig och ger mig bättre självförtroende.

Hur kom yogan in ditt liv? 
– Första gången jag kom i kontakt med yogan var när jag pluggade på Kulturama -94. En av mina lärare, Gunnel, visade mig solhälsningen och några andra övningar. Det var häftigt att se vad som hände med sången när man öppnade kroppen och jobbade aktivt med andningen.  Sedan dess har yogan ”knackat på” flera gånger och mellan barnen gick jag några terminer och yogade. Nu senast träffade jag två fantastiska yogier i Thailand som verkligen inspirerade mig att ta yogan vidare och göra den till en del av min dagliga rutin. Nu yogar jag ca 5 ggr i veckan sedan 6 månader tillbaka. Minst en gång varje dag.

Hur var din första yogaklass? 
– Första gången var det som sagt min lärare Gunnel som lärde mig andning och solhälsning A och B. Det var lite fnissigt, vi förstod först inte hur det skulle kunna hjälpa oss med sång och scenframträdande. Ganska snart visade det sig att Gunnel visste mer än oss och att vi alla skulle vakna dagen efter med träningsvärk!

Hur har yogan påverkat ditt liv? 
– Ju mer jag yogar desto mer vill jag yoga. Yogan är beroendeframkallande och när jag t ex är sjuk och inte kan yoga längtar jag till nästa gång jag ska få stå på mattan. Jag känner mig alltid mer till freds, mer samlad och fokuserad efter yogan. En av de yogis jag tränade för i Thailand sa alltid: ”Set an intention for your practice” och always thank your body for giving you a chance to practice”. Det gör faktiskt skillnad.

Läs mer om Karin på thyraofficial.com och i hennes och AnnaKarins blogg på annakarins.com.