Att tävla i yoga är inget nytt. Det har det gjorts runt om i världen i mer än tio år. I början på juni hölls VM i yoga i London. Men att tävla i yoga, är inte det fel?
– ”En av anledningarna till att det arrangeras tävlingar i yoga, och varför jag tävlar själv, är för att inspirera människor till att börja ta hand om sin kropp och själ genom att utöva yoga”, säger svensken Erik Persson som knep tredje platsen i årets VM.
guldmedalja

Precis som för många andra blev mötet med yoga en vändpunkt i livet. Erik Persson var i 27-årsåldern när han gick på sitt första pass. Då var han trummis i ett band och provade på yoga för att orka med rock’n’roll-livet. Yogan påverkade hans liv mer än vad han trodde att det skulle göra. Redan efter första yogaklassen började han ifrågasätta hur han levde och behandlade sin kropp. Det kändes självklart att fortsätta med yoga och idag är han yogainstruktör i Malmö.

Att tävla i yoga, det är ett känsligt ämne, eftersom man inte vill förknippa yoga med prestation. Varför väljer man att tävla i att göra yogapositioner?
Erik Persson säger så här: ”För mig är det en sporre att ständigt vilja utveckla mig och komma ännu djupare i positionerna. Jag är som person tävlingsinriktad och mår bra av att ha ett mål att sträva mot. Sedan handlar tävlingarna om en extremt liten del av all yoga du utövar under ett år. Tre minuter i SM och tre minuter i VM, det blir sex minuter av alla yoga du gör under ett år.”

Tack Erik Persson för att du delade med dig av dina bilder!

Kolla in Erik in action på VM i Youtube klippet nedan:

Föregående artikelI P4 Extra – Därför är yoga en bra träningsform
Nästa artikelYoga online – din vikarie hela sommaren

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.