Viryayoga – bygg ihop yogan som passar dig

Viryayoga är en dynamisk yogaform som i flödande yogaserier ger dig en tuff och rolig yogaträning. Yogaformen är inspirerad av Ashtanga-yogans andning och kraftfullhet, Hathayogans många roliga yoga-positioner och Anusarayogans teknik och filosofi.

De tre olika yogaserier som Josephine Selander tagit fram är baserat på hennes erfarenheter som dansare, som yogalärare och från träningsvärlden. Utifrån det har hon, tillsammans med naprapaten Malin Flinck, sökt att hitta ett program som med minimerad skaderisk systematiskt både stärker och mjukar upp kroppen steg för steg.

Fungerar ungefär som IKEA
Viryayogan funkar ungefär som när du bygger ihop en bokhylla på IKEA. Med olika moduler bestämmer du själv hur stor eller avancerad hyllan ska vara och idén med Viryayoga är att du med hjälp av en given struktur bygger ihop ett program som passar just dig. I boken och DVD:n Dynamisk yoga presenteras Viryayogans nivå två.

Inspirerar till lekfullhet
Virya betyder på sanskrit, entusiasm, energi eller, kraft, och tanken med Viryayoga är att den just ska ge kraft och energi. Entusiasm, syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcksfärd i kroppens och sinnets landskap.

Text och bild: Josephine Selander
Till Josephines hemsida>>

Previous articleIyengaryoga i Pune – här möts yogalärare från hela världen
Next articleRöstyoga – balans genom vibrationer