Vill du bli en yogakändis?

0
6
Vill du bli en yogakändis?

Vill du bli en yogakändis?

Kan du stå på händer eller göra coola yogapositioner? Har du varit eller är du på väg att åka till Indien? Gillar du att vara online och ta bilder på dig själv? Då har du en bra grund till att bli en yogakändis. Läste en krönika häromdagen som hette: ”10 easy steps to becoming a yoga celebrity” av en man som heter Waylon Lewis. Det fanns en hel del tankvärda saker i den. Här kommer en lite redigerad och översatt version.

Tack vare sociala medier som Instagram och Facebook är det ganska enkelt att bli kändis idag, oavsett vilket område. Även inom yogan. Både på gott och ont. Här kommer Wayalans 10 sätt som han menar kan göra en till yogakändis.

1. Skapa ett Instagramkonto och en Facebooksida

2. Res till Indien
Bara att kunna säga att man har varit i Indien är ett måste. Det skapar en bild för många att du verkligen kan yoga. Det finns många vackra platser i Indien. Passa på att ta massa bilder av dig själv i yogapositioner på coola platser. Hitta en äldre man som ser ut som en guru och fota dig tillsammans med honom, så kan folk tro att du verkligen ha studerat med mästare i Indien – att foto säger ju mer än tusen ord.

3. Ändra ditt namn
Byt namn till något coolt, precis som alla kändisar behöver du ett shownamn. Googla lite på sanskritnamn eller inspireras av andra yogisar online. Välj något coolt som passar en stjärna eller varför inte något på sanskrit?

4. Är du vältränad?
Ett steg närmare kändisskapet. Ytligt? Javisst. Men det är det ju för det mesta i sociala medier. Kolla bara in de mest populära yogisarna idag. Fast yogavärlden kan vara annorlunda. Yoga människor älskar tanken på att ofullkomliga kroppar är vackert. Vi vill tro att det viktigaste är att vara stolt över dig själv och hur du ser ut. Välj något coolt kännetecken. Antingen kör du halvnäck, helst så lite och små kläder som möjligt, eller väljer du något helt annat. Varför inte något helt unikt som ingen har tänkt på?

5. Skapa ett Twitterkonto
Stod det i inlägget, men jag tror att det är bilder som är själva grejen med yoga.

6. Gå en yogakurs eller utbildning
Visst ja. En yogautbildning kan ju vara bra att gå. Det finns alltifrån kortare helgkurser till flera års utbildningar. Hoppa på en helgkurs så kan du börja lära ut yoga inom en vecka. Så fort någon internationell yogalärare kommer till landet joina dem. Förhoppningsvis har yogan dig nu i sitt grepp vid och du kommer naturligt att fortsätta utbilda dig och en dag inser du kanske att du inte visste ett dugg när du började och trodde du hade fattat grejen, utan inser att du bara hade touchat på den lilla toppen av isberget.

7. Skaffa en sponsor
Ett välkänt klädmärke eller ett företag som kan höja din status lite och få dig att verka riktigt seriös. De som syns är de som finns. När du väl har fått upp antalet följare, har en sponsor, snygga yogakläder och börjat bygga en image är det dags att kontakta yogafestivaler, arrangörer eller varför inte anordna en yogaresa till något vackert ställe?

8. Ta snygga pressfoton!
Det är ett måste. Blunda, sätt händerna i namaste, anjali mudra. Klick!

Lycka till!

Har du möjlighet och viljan – ta chansen att omvandla kändisskapet. Använd det att sprida yogans djupare budskap. Så du verkligen kan hjälpa människor. Naturligtvis är vårt ego inte lätt att släppa, så fortsätt meditera och yoga – that’s the only way.

Texten är en blandad variant på översättning från Waylon Lewis inlägg på Elephantjournal. Läs det här

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.