Frågor & Svar Anusarayoga

Vilken yogastil passar mig?

Hej!

Jag letar i yoga djungeln efter en typ som kan passa mig där jag får känna att man svettas och tar i, övar upp styrka men samtidigt känner lugn. Jag har provat Bikram Yoga och Hot Mojo (SATS variant av värme yoga) samt gör Yogalates och har provat hemma med DVD med Annette Lefterow som jag gillar. Dock har jag blivit rekommenderad av min kiropraktor som jag gått till på grund av ischias att jag INTE ska göra Yoga då jag är överrörlig och har en väldig svank men vill så gärna hitta något någon yogastil som går att göra ändå. Har svårt med övningar som ex plogen där jag får ont i ländryggen. Finns det någon lärare eller yogastil ni kan rekommendera som skulle kunna passa? Jag bor i södra Stockholm.

MVH /Jeanette

Hej Jeanette!

Det verkar som det kan vara dags för ett yoga-safari för dig! För att hitta en yogastil och yogalärare du tycker om! Att ha ont i ländryggen, ett knä eller en axel eller var det än må vara, är en jättebra anledning att börja med yoga tycker jag! inte sluta! Dock behöver du hitta en yogastil som bygger upp stabilitet i din kropp. Jag rekommenderar att du provar klasser som antingen är Anusara, Iyengar eller Virya i Stockholmsområdet.

Privatlektioner kan hjälpa
Ta gärna ett par privatlektioner med en bra lärare först så ni kan experimentera lite tillsammans och finna vägar att komma igenom smärta. Att först få bygga upp en förståelse av vad som funkar och inte funkar just nu, finna vissa ord eller gemensamt språk, så att du i klassmiljö känner dig trygg, kan vara väldigt betydelsefullt då man ska läka sin kropp. Min upplevelse är att ju tryggare man känner sig med sin lärare och vet att det är okej att fråga eller att inte ”förstå”, desto enklare att vara modig att finna nya vägar mot styrka, stabilitet och flexibilitet!

Jag själv finns tillgänglig på YogaShakti på Söder i Stockholm under veckorna. Men det finns många andra duktiga lärare som kan guida dig vidare! Lycka till på resan!

Namah,

Exit mobile version