Vilken yogaform passar mig som älskar träning?

0
2
Yogaläraren och läkaren Erik Myrberg

Hej Erik!

Under hela mitt liv har jag varit och är fortfarande en mycket aktiv person som ÄLSKAR träning.
I 16 år har jag varit gymnast och därefter i ett antal år dansare. Numera tränar jag mycket löpning, cykling och styrka. På senare tid har jag dessutom börjat intressera mig för meditation.

Jag skulle vilja prova någonting nytt och kommer då att tänka på att yoga känns som den ultimata träningsformen för mig. Min fråga till dig blir då vilken yoga form som du tror passar mig bäst?

Jag är vig och älskar att utmana mina muskler och min vighet.
Kan man få in andligheten på något sätt i det här också?
Jag bor i Göteborg och undrar även vilket yoga-ställe du kan rekommendera?

Tacksam för svar//Emma

Hej Emma!

Jag blir riktigt glad av din fråga, och att den kommer just till mig. Vad gäller yogaformer som är både fysiskt utmanande, kreativa och andliga rekommenderar jag främst Anusara– eller Jivamuktiyoga. Anusara kan jag rekommendera eftersom man där arbetar mycket med balansen mellan rörlighet och styrka, och i Jivamuktitraditionen är lärarna ofta bra på att använda musik.

Nedan följer lite personliga rekommendationer och namn på mina vänner!
Det finns flera lärare i Göteborg som är inspirerade av Anusara. Du hittar några av dem på Yoga Treats på Kastellgatan – Tova Olsson, Malin Mellström och Janni Groenwold. Anja Bergh rekommenderas varmt, men hennes kurser för hösten är fulltecknade. Milla Floryd och Caroline M Smith undervisar på flera ställen. Googla deras namn!

Det finns just nu ingen certifierad Jivamuktilärare i Göteborg. Inspired yoga är en nyöppnad studio i Göteborg, där läraren har tagit mycket intryck från såväl Anusara som Jivamukti. Jag har ännu inte besökt henne, men hört enbart positivt. Du får gärna ta mina klasser på Dansforum om du vill pröva, eller fråga mer. Jag tror att vi söker efter ungefär samma sak i vår utövning.

Hoppas vi ses på mattan!