Home Frågor & Svar Blandade frågor Vilken yoga ska jag välja?

Vilken yoga ska jag välja?

0
4
Fråga yogalärarna om yoga

Fråga yogalärarna om yogaFRÅGA:
Jag har en fråga till dig, jag har nämligen tränat gymnastik förut och nu har jag på egen hand tränat yoga genom att titta på youtubeklipp. Skulle vilja gå och ta klasser så att jag lär mig ordentligt och har sett massor av bilder på mer utmanande gymnastiska yoga positioner såsom skorpionen och andra handstående övningar. Jag skulle vilja hitta någon yoga där man jobbar mot dessa positioner och fokuserar mycket på styrkan och energi och undrar vilken typ av yoga som skulle passa bäst? Är enormt tacksam för svar! Din blogg är fantastisk, tack! Kramar, Mikaela

SVAR:
Hej Mikaela

Tack för ditt mail och dina snälla ord. Jag undrar i vilken stad du bor i, om det är en storstad eller lite mindre stad? Jag skulle nog rekommendera någon form av vinyasa yoga – kanske anusara yoga om det finns där du bor. Där får du lära dig hur du kan jobba på ett sätt som skyddar kroppen samtidigt som det kan vara väldigt fysiskt jobbigt och alltid brukar ha en ”peak position”.

Annars är det nog vinyasa yoga som gäller. Dock varierar klasserna väldigt mycket beroende på yogaläraren. Nu i höst är det ju även premiär för Yoga for athletes som SATS har. Kanske det vore något att prova om det finns där du bor? Annars kanske du kan gå runt till några yogaställen och fråga vilka klasser de har som fokuserar just på att bygga styrka. Prova dig runt, det är alltid det bästa för att hitta vad som passar just dina önskemål och din kropp.

Hoppas du fick ut något av mitt svar. Lycka till! Hör av dig framöver om du vill dela med dig av din yogaresa eller något! Kramar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.