Foto: djiledesign (istockphoto)

Hej !

Jag är 23 år och har i ett par år vetat att jag vill fördjupa mig ännu mer i yoga och även bli yogalärare. Främst för ungdomar just nu! Jag tror jag vet vilken yogaform jag vill utbilda mig inom.

Jag vill även ta en Kandidatexamen – min fråga är om du känner till någon utbildning som kan vara en bra grund för den som vill jobba med yoga i framtiden. Tanken är att jag ska ta en kandidatexamen och gå en yogalärarutbildning under tiden. Är kunskapstörstig och vill även få en stabil grund att stå på.

Intresserar mig förövrigt av samhälle, hälsa, dans, etc.

Tack på förhand!

Hej!

Som läkare och yogi blir jag jätteglad över att du vill närma dig detta från två håll samtidigt!

Det som gör yoga lite speciellt är ju att man arbetar både med kroppen och tankarna/känslorna/själen etc. En sjukgymnastikutbildning är visserligen väldigt bra för kunskap om kroppen, vetenskapligt förhållningssätt etc, men berör inte motivation och förändringsarbete så mycket som man skulle kunna önska.

Livscoachutbildningar kan ju vara bra gällande motiverande samtal etc, men ger ingen kunskap om kroppen.

Det finns utbildningar till friskvårdspedagog, men inte på universitetsnivå. Kanske kan ett kandidatprogram i hälsopromotion vara för dig? Då lär du dig både om motivationspsykologi och hur kroppen fungerar.

Lycka till!

Föregående artikelRaw brownies med chokladglasyr av avokado
Nästa artikelNyttigare mellanmål: Raw linfrökex med dill- och vitlöksost av cashewnötter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.