Malas kan ungefär översättas som ”mentala funktioner av sinnet”, och vi har alla olika malas som maler i huvudet på oss.

Hos många människor pågår hela tiden ett samtal i huvudet. På en utbildning med Anusarayogaläraren Jordan Bloom rekommenderade han oss att ge karaktär åt rösterna i huvudet. Helt enkelt bara för att lyfta fram de i ljuset, och se de som det de är, avskilda från oss själva. Då kan vi också förstå dem och också lättare släppa taget om dem.

Inom yogan finns det olika sätt att se på sinnet, en är att stoppa sinnet, får det att tystna. Ett annat är att observera det som pågår, inte döma, bara se det som ett skådespel och låta det passera.

Det är också viktigt att inte tro på alla röster och tankar, och låta de styra vårt liv,  utan se de för vad de är och ta kontrollen över dem. Så vad har du för malas som maler i ditt huvud? Och är de verkligen sanna? Vart ifrån kommer rösterna i huvudet? Är det dina, eller är det en gammal partner, förälder eller kanske lärares röst som fortfarande tar plats i ditt liv?

Föregående artikelBatikfärgat återigen i mode
Nästa artikelYoga som inredning – asanaspåslakan i sängen