”Jag tror stenhårt på att vi måste ha hjärtat med oss i företagandet”

Miriam säljer yogakläder online i sitt företag Makila Clothing För Miriam Öhrn är det en självklarhet att låta yogatänket genomsyra allt. Det gör hon genom att konsumera måttligt  och välja ekologiska och giftfria produkter framför konventionella. Här berättar hon om sina utmaningar och ger tips till dig som vill starta eget.

Miriam startade eget för sju år sedan. Det var framförallt variationen som man får genom att driva eget och att kunna syssla med det hon själv ville som lockade. I sitt företag Makila Clothing fokuserar hon på att sälja ekologiska yogakläder online.
Makila Clothings ekologiska yogakläder Vad har varit det svåraste/utmaningar som du möter?
– Något jag ibland tycker är svårt är att stanna på samma bana. När det går långsamt och har känslan av att ha fastnat är det frestande att göra något annat. Att byta spår. Att hålla ut och kunna njuta av frukterna arbetet ger på sikt är en utmaning. Jag kan vara impulsiv och det gäller att ta det med ro när det inträffar. Att ta ett avgörande beslut ska inte göras förhastat. Om verksamheten behöver byta inriktning för att det inte fungerar är det en annan sak.

Hur tar du in yogatänket i ditt företag?
– Det är viktigt för mig att vara i balans och i flöde när jag jobbar. Yogan hjälper mig oerhört att behålla just detta och den lär mig hur jag förbättrar mig. Efter timmar vid datorn är det fantastiskt med yoga. Även en liten stund hjälper mycket. Jag tror stenhårt på att vi måste ha hjärtat med oss i företagandet och i vårt professionella liv likaväl som privatlivet. Yogan hjälper mig att vara sann mot mig själv, kunder och de jag kommer i kontakt med i verksamheten. Här är det ekologiska viktigt. När man är inom yogavärlden blir man mer medveten om att vi ska göra det vi kan för att förbättra användandet av resurserna vi har till vårt förfogande. Yogatänket genomsyrar allt. Att konsumera på ett måttligare sätt och välja ekologiskt och giftfria produkter framför det konventionella.

Hur ser det ut branschen?
– Branschen växer jättesnabbt just nu och många möjligheter finns. Utbudet i länder som England, USA och Tyskland är mycket större än i lilla Sverige. Hitta en kul produkt eller idé som fungerar i andra länder och inför det hit till BambukläderNorden. Det är en stor efterfrågan på ekologiska produkter. Vi som har rollen som företagare och som erbjuder tjänster och produkter bör allihop jobba för att sprida kunskap om vikten av att välja ekologiskt som konsument. Idag röstar vi med plånboken. Det är viktigt att vi tillsammans jobbar för att öka efterfrågan.

Tips till andra som vill starta eget?
– Tänk med hjärtat. Vad brinner du för? Vad skulle få dig att se fram emot måndag morgon? Vad tycker du är spännande? Om du hittar ditt energiflöde och kan använda det till att skapa en verksamhet, då har du världens mest givande jobb! Det kommer vara många lärdomar på vägen men bär med dig vetskapen att du följer ditt hjärta. Du kommer kunna flytta berg.

Kolla in vårkollektionen med bambukläder i hennes onlinebutik.

Namn: Miriam Öhrn
Yogastilar: Yin, vinyasa, hatha
Favoritpose: Varierar väldigt! just nu baddha parsvakonasana, caterpillar och fjärilen inom yinyogan
Inspireras av: När jag möter och kommer i kontakt med människor som bryter mönster. Som skiner sitt inre ljus så alla kan se.
Mår bra av: yoga! vara utomhus, meditation och reggae.

Previous articleYoga i skolan gör barnen lugnare och lektionerna bättre
Next articleYogafestival, Bali, 28 mars-1 april