Vem är mest yogisk av Hollywoodfruarna?

 

Vem är mest yogisk av Hollywoodfruarna?
Fotocred: TV3/LALA Studios

Fick en fråga häromdagen om vem som är mest yogisk av Hollywoodfruarna så jag spenderade gårdagskvällen i sängen med serien. Att vara yogisk och ta med sig yogan utanför mattan handlar ju så mycket om hur vi agerar i världen, mot oss själva och varandra. Så, vem är mest yogisk, är det Gunilla, Åsa, Isabel eller Maria?

Detta är enbart mina tankar och analys. Vill inte alls döma någon utan bara sprida lite ljus på och ge konkreta exempel på yoga utanför mattan. Vad tycker du som sett serien? Håller du med mig eller tycker du något helt annat? Dela gärna med dig av vad du tycker är mest och minst yogiskt i kommentarsfältet nedan.

Så. Mest yogisk?
Maria Montazami. Varför?
1. Hon är den som ger och utstrålar mest kärlek. Hollywoodfruarnas Dalai Lama. Försöker alltid se till så att det inte blir bråk och att alla är vänliga mot varandra.
2. Hon ser det vackra och fina i alla människor och saker. De fick handskrivna brev från Isabel och hon var den enda som såg det vackra i det (sa att det var vacker handstil).
3. Hon bjuder på sig själv, är öppen och visar sig. Låter det få flöda och det blir roligt och galet ibland.
4. Hon vågade säga nej när det inte kändes bra när hon inte trivdes med sin klänning vid pressfotograferingen. Yoga handlar ju om att vara medveten och också inse när saker inte är bra, att inte låta någon köra över oss. Hon sa att hon också måste få vara drama och strula lite. Att det får vara okej. Men hon gör det också med kärlek.
Så min ytliga tolkning är att hon har ett ganska öppet hjärtchakra (ger kärlek till alla och sig själv), ganska balanserat halschakra (uttrycker det hon känner) och tredje chakra (tar kontrollen och säger ifrån när något inte känns bra).

Så. Minst yogisk?
Gunilla. Varför?
1. Hon brusar upp väldigt snabbt och svänger mycket i sina känslor och verkar inte ha någon som helst kontroll över dem. I yogan lär vi oss att kunna observera och inte ryckas med av alla känslor och tankar.
2. Hon sa att hon bara vill ha tittarsiffror och inte bryr sig om hon är älskad eller hatad i Kina. Inte så mycket kärlek i det.
3. Hon säger att hon är den enda stjärnan, de andra är inte betydelsefulla, vilket inte är så yogiskt. Vi är ju alla lika mycket värda – ingen mer än någon annan.
4. Och sist, men inte minst kommer det en hel elaka kommentarer ur munnen. Blir lätt stött och säger att det är hon som är bestämmer. Inte så ödmjuk och kommer från hjärtat.
Så lite ytliga snabba kommentarer om hennes chakran: hennes tredje chakra är lite i obalans med tanke på att hon har lite ”störst bäst vackrast mentalitet” och hon skulle behöva öppna upp sitt hjärtchakra (vara lite mer kärleksfull) lite mer och balansera sitt halschakra (kommunicera mer medvetet).

Vad tycker du som sett serien? Håller du med mig eller tycker du något helt annat? Dela gärna med dig av vad du tycker är mest och minst yogiskt i kommentarsfältet nedan.

Previous articleHur ska armarna vara i yogapositionerna?
Next articleLetar du mysig yogastudio i Stockholm?